Expres

Șefii CJ al Elevilor Brașov și-au reprezentat colegii la Adunarea Generală

  • article_424725_2.jpg
 

Vlad Ștefan, președintele Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Brașov și Robert Ghitoroiu (foto 2), vicepreședintele structurii, și-au petrecut mare parte a vacanței intersemestriale reprezentându-și colegii din județ la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, ce s-a desfășurat la Craiova, după ce anul trecut a fost găzduită de Brașov. Întâlnirea care a reunit peste 100 de elevi participanţi în urma selecţiei naţionale, președintele CJE alături de un delegat, venind din toate judeţele, a avut ca scop alegerea noului președinte al Consiliului Naţional al Elevilor, a celor doi secretari Executivi (al Departamentului de Educaţie și Comunicare și al Departamentului de Organizare Internă). Totodată, în urma desfășurării atelierelor tematice, delegaţii au conlucrat pentru întocmirea strategiei de dezvoltare organizaţională a Consiliului Naţional al Elevilor pentru mandatul 2015-2016 și au găsit soluţii pentru probleme identificate pe parcursul mandatului trecut
„Acesta este cel mai important eveniment pentru activitatea structurii reprezentative a elevilor din România”, spune Vlad Ștefan.

În urma procesului electoral, Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor l-a ales drept președinte pe Horia Onița, reprezentantul elevilor din Bihor, iar pe Cătălin Zugravu – secretar al Departamentului de Organizare Internă. În urma invalidării unicului candidat pentru postul de secretar executiv
al departamentului de Educaţie și Comunicare (relaţii externe),
Adunarea Generală a hotărât în unanimitate prelungirea mandatului lui
Tudor Găitan cu 45 de zile, până la o viitoare Adunare Generală
Extraordinară.

Totodată, în cadrul evenimentului, elevii au participat la sesiuni de intercunoaștere și dezbateri educaționale pe tema noilor reglementări ale Ministerului Educației, încercându-se atât soluționarea aspectelor care nu coincid cu nevoile elevilor, cât și promovarea elementelor ce consolidează climatul educațional românesc.
În același timp, Adunarea Generală și-a asumat realizarea demersurilor în ceea ce privește Consiliul de Administraţie, Statutul Seniorului și Consiliul Elevilor Junior și totodată a salutat noul Regulament de ordine și funcționare a unităților de învățământ pe care Ministerul Educației și Cercetării Științifice l-a aprobat în 2014.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button