Expres

Secretele unui cozonac pufos

Cozonacul este desertul care nu lipsește de pe mesele românilor, de sărbători. Dar care sunt secretele unui cozonac pufos? Prepararea cozonacilor nu este ușoară, fiind nevoie de răbdare și îndemânare. Iată câteva sfaturi pentru prepararea unor cozonaci pufoși și gustoși, numai buni pentru masa de Paște.


Ai grijă ca ingredientele să fie la temperatura camerei și nu reci. 
Asigură-te că în bucătarie este cald, pentru a favoriza creșterea aluatului.
Prepară maiaua cu lapte călduț, nu fierbinte.
Lasă maiaua să crească până se crapă făina presărată deasupra ei.
Stratul de făină presărat trebuie să fie subțire.
Cerne făina cât mai bine (de 2 – 3 ori).
Frământarea ar trebui să dureze cel puțin o jumătate de oră și să fie energică.
Pune aluatul la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie.
Ai grijă ca după ce bagi cozonacul la cuptor să nu mai deschizi ușa acestuia cel puțin jumătate de oră.


Cozonacii sunt gata când au un aspect ușor caramelizat deasupra. Se poate face testul cu scobitoarea: se înțeapă cozonacul și dacă nu rămâne aluat pe scobitoare, înseamnă că este gata.
Cozonacii se lasă la răcit în tăvi, acoperiți cu un șervet.
Atenție! O cantitate mare de drojdie va favoriza crăparea cozonacului și îi va da miros acru. Prea multă grăsime sau prea mult zahar va împiedica creșterea.
Este recomandat ca temperatura de coacere să fie mică, cel mult medie. Mai multe recomandări – aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button