Expres

Se scumpește apa, din nou, la Brașov

Se scumpește apa, din nou, la Brașov. Creșterea vine după o alta, din toamnă. Noua creștere va fi de 12%, conform purtătorului de cuvânt al Companiei Apa, Anca Bălățescu.

Potrivit Deciziei Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Publice Comunitare- ANRSC nr.4458/06.12.2022, prețul apei potabile produse, transportate și distribuite în întreaga arie de operare va fi, din 1 ianuarie 2023, de 6,77 lei/mc, cu TVA, iar tariful pentru canalizare – epurare va fi de 4,65 lei/mc, cu TVA.

Factori care au dus la modificarea tarifelor, conform Companiei Apa:

„Strategia de tarifare a fost verificată și de ANRSC (formula de ajustare) și este o condiție obligatorie precedentă încheierii contractului de finanțare, care a fost  semnat în data de 2 august 2022.

Prețurile reflectă, pe de-o parte acoperirea cheltuielilor de exploatare, influențate de inflație și, pe de altă parte, obligativitatea includerii  în tarif a părții de cofinanțare aparținând operatorului.

Concret, pe lângă inflația generală, au apărut creșteri mult peste acest indicator, atât  la energia necesară pompării apei, cât și la alte elemente de cost cum ar fi combustibilul și gazele, care au  generat costuri suplimentare inevitabile. Majorări de preț, cauzate de factorii amintiți anterior, au fost operate în ultima perioadă de mai mulți operatori de apă din țară, între care amintim Iași, Gorj sau Buzău”.

Scumpirea anterioară a fost anunțată în 26 septembrie – vezi aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Alta ”slava”? Slava la curent, la combustibili, la energie termica, la produse alimentare, la… la toate, ce mai, ca le stiti si dumneavoastra. Mai putin la salarii. Acolo nu mai e cu ”slava”…

Mama lui Raoke
1 an în urmă

Si? Afecteaza pe cei ce folosesc apa. Eu nu sunt proasta sa imi spal hormonii secretati pe piele care atrag clientii precum mustele la kaka. De aia l-am si botezat pe Raoke al meu, Kaka. Ca de la atata nespalat… Citeşte mai mult »

11 luni în urmă

[…] Vezi și: Se scumpește apa, din nou, la Brașov […]

Back to top button