Expres

Se redeschid cinematografele de stat din Brașov

Se redeschid cinematografele de stat din Brașov.

Începând din 4 octombrie și până în 29 octombrie, Primăria Brașov le oferă iubitorilor de film peste 50 de filme care au fost premiate în cadrul unor festivaluri, filme în avanpremieră sau în premieră, dar și filme clasice, în cadrul a patru evenimente finanțate sau susținute de municipalitate: „Zilele Filmului Maghiar – Filmtettfeszt”, între 4 și 5 octombrie, la Cinematograful Astra; „Caravana TIFF Unlimited la Brașov”, între 6 și 8 octombrie, la cinematograful Astra; „Vezi film la cinema!”, între 9 și 13 octombrie, la Cinematograful Astra și „Dracula Film Festival”, între 27-29 octombrie, la cinematografele Astra și Modern.
„După o vară culturală vibrantă și plină la Brașov, luna octombrie este dedicată cinefililor. Îi invităm pe toți brașovenii amatori de cinematografie și de filme bune, la evenimentele pe care le organizează operatorii culturali finanțați de Primăria Municipiului Brașov sau cu care suntem în parteneriat. Avem festivaluri precum «Caravana TIFF», «Vezi film la Cinema», «Festivalul Filmului Maghiar» sau «Dracula Film Festival». Cu această ocazie, brașovenii vor putea să revadă, pentru prima oară după mulți ani și după renovare, și cinematograful Modern, de pe bulevardul Griviței, cinematograf pe care îl redeschidem cu această ocazie”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu (video)


Trei dintre aceste evenimente culturale – TIFF, „Vezi film la Cinema!” și Dracula Film Festival – sunt finanțate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare al proiectelor culturale, în timp ce „Zilele Filmului Maghiar” se desfășoară în parteneriat cu Municipalitatea.

Se redeschid cinematografele de stat din Brașov

„Zilele Filmului Maghiar – Filmtettfeszt” se va desfășura timp de două zile, 4 – 5 octombrie, la Cinema Astra, și va aduce publicului brașovean 5 filme noi din cinematografia maghiară, de la multipremiata dramă ,,Larry”, la filmul pentru copii ,,Bobiță și Buburuză 5. – Povestea lunilor”. Toate filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este gratuită.
„Caravana TIFF Unlimited la Brașov” aduce la Brașov, între 6 și 8 octombrie, cele mai așteptate filme românești ale anului, producții premiate cu Oscar, dar și ateliere și filme pentru copii. Cele șaisprezece filme difuzate în cadrul caravanei vor fi difuzate la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta și la Cinema One, iar Banca de Cultură Apollonia va găzdui în acest weekend două ateliere de animație pentru film dedicate copiilor între 7-10 ani, sâmbătă de la ora 12.00, și celor între 11 -14 ani, duminică de la ora 11.00.
„Vezi film la cinema!”, un proiect al Asociației Enkidu, vine la cinema Astra, în perioada 9 – 13 octombrie, filme pentru copii și familii. Dacă în prima parte a zilei, sala de cinema se va deschide pentru elevii școlilor din Brașov, serile sunt dedicate familiei cu filme precum: Vrăjitorul din OZ, Mary Poppins, Coco și UP/Deasupra tuturor.
Luna octombrie se va încheia cu cel mai important festival din România dedicat filmului fantastic, „Dracula Film Festival”, care va aduce între 27 și 29 octombrie peste 40 de filme. Acestea vor fi difuzate la cinematografele Astra și Modern.
În cadrul acestui eveniment se va desfășura și prima ediție a Dracula Fantasy Con, care va aduce la Brașov (Cinema Astra, etaj 2, mansardă) o selecție de activități, cu intrarea gratuită, dedicate iubitorilor de fantasy – de la gaming la lansări de carte, la ateliere de desen sau puncte de vânzare figurine, board games sau cărți fantasy & horror.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button