Expres

Școlile vor avea și director administrativ

Școlile vor avea și director administrativ. Noua funcție este așteptată cu nerăbdare de prefectul Brașovului. Cătălin Văsii spune aceasta va degreva directorii de o muncă pentru care cei mai mulţi nu sunt pregătiţi şi care e cronofagă. În plus, inspectorii ISU și echipele mixte de control constituite prin ordin al prefectului vor avea astfel „interlocutori avizaţi” în unităţile de învăţământ preuniversitar.
La solicitarea Filialei județene Brașov a CNS Cartel Alfa, ca urmare a cererii care i-a fost înaintată de Sindicatul „Spiru Haret” Brașov, prefectul Braşovului, Cătălin Văsii a convocat marți o şedinţă extraordinară a Comisiei de Dialog Social.
Preşedintele Sindicatului „Spiru Haret” Braşov, prof. Adrian Radu, a prezentat un memoriu care conţine, în principal, revendicări de natură salarială pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar. Printre altele, sindicaliştii au propus instituirea a unor drepturi suplimentare, prin noile legi ale Educației, în speță, cea a învăţământului preuniversitar.
Școlile vor avea și director administrativ. De cealaltă parte, prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, a declarat că prin noua Lege a Educaţiei ar urma să fie corectate unele disfuncţionalităţi ale sistemului.
„Așteptăm cu toții intrarea în vigoare a noii Legi a învățământului preuniversitar, care va corecta unele disfuncționalități din sistem și va aduce îmbunătățiri. De exemplu,apariţia în schema de personal a unităţilor de învăţământ preuniversitar a funcţiei de director administrativ, ceea ce va degreva directorii de o muncă pentru care cei mai mulţi nu sunt pregătiţi şi care este consumatoare de timp. De asemenea, inspectorii ISU, precum şi echipele mixte de control constituite prin ordin al prefectului vor avea astfel interlocutori avizaţi în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Memoriul depus de sindicalişti la Prefectura Braşov a fost transmis Guvernului, conform procedurii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
2 luni în urmă

Noi și noi bugetari.
Noi și noi pretenții.
Performanțe? Ciu-ciu. Acelea sunt pentru sectorul privat. Ca și munca și impozitele.

2 luni în urmă

[…] azi la Brașov. FSLI şi FSE „Spiru Haret” cer de urgenţă Guvernului României să găsească soluţii la […]

Back to top button