Expres

Schimbări la toate hipermarketurile din România

Schimbări la toate hipermarketurile din România.

Plenul Camerei Deputaților a votat un proiect de lege cu privire la eliminarea dulciurilor și produselor nesănătoase de la casele de marcat destinate familiilor cu copii minori. Legea urmează să fie adoptată după ce Klaus Iohannis, președintele României, o va promulga și se va publica în Monitorul Oficial.

Legea a fost adoptată cu 206 voturi „pentru”, 38 de voturi „împotrivă” și 14 abțineri.

Schimbări la toate hipermarketurile din România

În proiectul de lege este menționat că această regulă este impusă pentru hipermarketuri, nu și pentru magazinele mai mici. Astfel, hipermarketul este definit ca având o suprafață cuprinsă între 1.000 de mp și 2.500 de mp, iar plata se poate efectua la casele de marcat aflate la ieșire.

Motivul acestui proiect de lege, potrivit spynews.ro, este rata de obezitate infantilă crescută, dar și procentul copiilor cu diabet tip 2 este tot mai ridicat. România se află pe locul al doilea la probleme de sănătate ale copiilor cauzate de obezitate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button