Expres

Șantier deschis pentru grădinița cu salină din Brașov

Șantier deschis pentru grădinița cu salină din Brașov. Primarul Brașovului Allen Coliban a anunțat începerea lucrărilor de construcție pentru prima grădiniță „verde” din Brașov. Aceasta va fi situată în cartierul Noua, pe str. Nucului.
Unitatea de învățământ va oferi cele mai moderne condiții copiilor din cartier, inclusiv, în premieră pentru Brașov pentru o grădiniță publică, o sală de salinoterapie. Grădinița va putea primi 200 de copii, în regim de grădiniță cu program prelungit, într-o clădire cu trei niveluri.

Își va produce singură energia termică și electrică

Unul dintre atuurile viitoarei unități de învățământ îl reprezintă folosirea soluțiilor ecologice prin care grădinița își va produce singură energia termică, apa caldă și energia electrică, noua clădire fiind prevăzută din construcție cu pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare și recuperatoare de căldură.
Va fi construit un corp de clădire cu regim de înălțime demisol, parter și un etaj, care va fi împărțit în zone administrative și tehnice de funcționare și spații destinate copiilor, inclusiv loc de joacă exterior.
Grădinița va avea 10 săli de grupă, atât la parter cât și la etaj, dispuse cu câte un grup sanitar la fiecare grupă. La demisol vor fi salina artificială și spații tehnice pentru spălătorie/uscătorie/călcătorie. La parter vor fi patru săli de clasă cu grupuri sanitare, sală multifuncțională, cabinet medical și încăperi administrative. La etaj, șase săli de clasă cu grupuri sanitare, cabinet consiliere și logopedie, birou director, holuri, terasă exterioară.
Grădinița va mai avea, printre altele, loc de joacă exterior, plantații de arbori/ arbuști și gazonări; parcare exterioară pentru părinți și parcare interioară pentru personal; sistem de supraveghere video și antiefracție, platformă elevator pentru transportul copiilor cu handicap locomotor.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru execuția lucrărilor este de 12 luni. Valoarea contractului de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 19,5 milioane de lei fără TVA.

Proiectul vine să completeze demersurile începute de municipalitatea pentru dezvoltarea infrastructurii de învățământ în municipiu.
„Brașovul are cel mai ambițios program de dezvoltare a infrastructurii educaționale preșcolare. Avem în acest moment șase grădinițe și patru creșe în stadii avansate ale proiectelor. În cazul de față, este noua grădiniță din cartierul Noua, două sute de locuri, o grădiniță verde, o grădiniță cu sisteme de recuperare de căldură cu panouri fotovoltaice, cu pompe de căldură, o grădiniță la standarde moderne, care va dispune de 10 săli de clasă pe trei niveluri”, a declarat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button