Expres

Saloane de înfrumusețare din Brașov, amendate de Poliție

Saloane de înfrumusețare din Brașov, amendate de Poliție…

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat ieri controale, pentru combaterea evaziunii fiscale, la saloane de înfrumusețare corporală. Acțiunea a avut loc pe raza municipiului Brașov.


„Obiectivul principal al acțiunii a fost reprezentat de verificarea respectării de către agenții economici, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul prestării serviciilor de înfrumusețare corporală – saloane de coafură, cosmetică, saloane tip barber-shop, remodelare corporală etc., a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe)”, au explicat reprezentanții IPJ Brașov.

Cei 37 de polițiști angrenați în activitate au verificat 55 de operatori economici și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 69.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind confiscați și bani (în total 4.775 lei), pentru care nu au fost identificați documente justificative.

Reprezentanții a patru agenți economici verificați au fost invitați la sediul IPJ Brașov, întrucât au fost identificate mai multe agende cu însemnări olografe.
Cercetările urmează a fi continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button