Expres

S-au mai disciplinat patronii brașoveni? ITM Brașov a găsit mai puține nereguli

S-au mai disciplinat patronii brașoveni? ITM Brașov a găsit mai puține nereguli

În urma controalelor efectuate pe parcursul lunii ianuarie, inspectorii de muncă brașoveni au aplicat amenzi în valoare de 93.500 lei pentru neregulile constatate.

„Au fost realizate 175 controale, fiind depistate două persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de doi angajatori au fost sanctionați cu amendă în valoare de 20.000 lei și un avertisment scris, după cum urmează: pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi doi angajatori, identificându-se două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei și un avertisment scris”, a precizat Adrian Reit, inspector-șef ITM Brașov.

Pe de altă parte, nu s-au constatat situații de primire la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, nici de primire la muncă a salariaţilor în perioada în care aceştia au avut contractul individual de muncă suspendat ori cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, astfel că nu s-au aplicat sancţiuni contravenţionale.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG. 905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate 175 controale, în urma cărora au fost aplicate trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 10.500 lei, potrivit sursei citate.
Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 lei.

Tot în luna ianuarie 2024, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat 74 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate 25 angajatori cu amenzi în valoare de 43.000 lei si 28 avertismente.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button