Expres

S-a stins un actor din Harry Potter

S-a stins un actor din Harry Potter

Actorul Robbie Coltrane a murit la 72 de ani, într-un spital din Scoția, a anunțat agentul său vineri seară, fără a dezvălui cauza decesului. Era divorțat de Rhona Gemmell și avea doi copii.

Într-o declarație, agentul său a spus că actorul va fi „probabil cel mai bine amintit în deceniile următoare ca Hagrid”, care „a provocat un flux de scrisori ale fanilor în fiecare săptămână peste 20 de ani”.

Ea l-a descris pe Coltrane, al cărui nume real era Anthony Robert McMillan, drept un „actor minunat” și „inteligent”.

Agentul său nu a oferit detalii despre moartea sa, dar a spus că familia lui Coltrane a mulțumit echipei de la Spitalul Regal Forth Valley pentru îngrijirea acordată.

Articole asemănătoare

Premiu de cel mai bun actor

Coltrane a devenit cunoscut pentru rolul de detectiv în serialul din anii 1990 „Cracker”, pentru care a câștigat premiul de cel mai bun actor la Premiile Academiei Britanice de Televiziune trei ani consecutiv.

Și-a câștigat însă notorietatea la nivel mondial cu rolul blândului uriaș Hagrid, un mentor al băiețelului vrăjitor Harry Potter, în cele opt filme lansate între 2001 și 2011.

Actorul scoțian a fost nevoit să renunțe la actorie din cauza unor probleme de sănătate.

După rolul din Harry Potter a mai întruchipat un comediant acuzat de violarea unei fete de 15 ani.

Coltrane a jucat și în filmele James Bond GoldenEye şi World is not enough, precum și în Nuns On The Run, Mona Lisa şi Ocean’s 12.

S-a stins un actor din Harry Potter


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Actorul Leslie Phillips, cunoscut de fani ca fiind vocea celebrei pălării vorbitoare din filmele Harry Potter, s-a stins din viață la vârsta de 98 de […]

Back to top button