Expres

România, campioană la salvare cu drona. În echipă se află și salvamontiști din Brașov

România campioană la salvare cu drona. Salvamont România a primit un important premiu la Paris pentru utilizarea unei tehnologii ultramoderne în descoperirea și localizarea victimelor.

Serviciile Salvamont din România au câștigat categoria „Best Upcoming Search And Rescue Drone Team Award” (Premiul pentru cea mai bună dezvoltare a echipei de căutare şi salvare cu drona) în cadrul World’S Emergency Drone Conference. Conferință organizată de către Organizaţia Internaţională de Salvare de Urgenţă cu Drona (International Emergency Drone Organization). Manifestarea a avut loc în perioada 12 – 13 decembrie. În echipă s-au aflat salvatori montani din Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu (director) şi Nicolae Petrușca. Alături de colegi de la structurile județene Salvamont din Gorj, Harghita și Prahova și de voluntarul Ciprian Zamfirescu.

„Suntem mândri că am reprezentat România la această competiție internațională, iar premiul obținut de delegația Salvamont ne onorează și ne motivează să fim mai buni în fiecare zi. La Braşov avem o dronă cu termoviziune și suntem în curs de amenajare, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, a unui Centru Judeţean de analiză a datelor. În cadrul lui vom putea analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontişti și vom putea identifica persoanele dispărute, cu ajutorul inteligenţei artificiale. Datorită acestui sistem, în numai 30 de minute, o dronă poate parcurge 5 kilometri liniari şi poate acoperi o suprafaţă de peste 24 de hectare. Astfel, se pot transmite fotografii şi imagini care, după descărcare, pot fi procesate şi analizate în mai puţin de 2 minute, mărindu-se capacitatea de căutare de aproape 10 ori”, a

Sebastian Marinescu, director Serviciul Public Salvamont Brașov

El a menţionat că pentru anul viitor este planificată achiziţionarea a încă unei drone pentru Serviciul Public Judeţean de Salvamont. Astfel, proiectul de căutare şi salvare cu drona va fi extins, fiind un ajutor foarte important care asigură creşterea semnificativă a şanselor persoanelor rătăcite sau dispărute de a fi găsite în cel mai scurt timp posibil.

Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov se află în subordinea Consiliului Județean. Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov, a salutat premiul obţinut de salvatorii montani. Adrian-Ioan Veştea, a salutat premiul obţinut de salvatorii montani.

„Îi felicit pe colegii de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov pentru premiul obţinut, care reprezintă o recunoaştere a profesionalismului şi calităţii serviciului public prestat. Dar şi pentru iniţiativa de a introduce în activitatea lor tehnologia de ultimă oră, bazată pe inteligenţa artificială şi de a opera echipamente performante în activitatea lor, vitală pentru comunitate. Niciun efort material, financiar şi uman nu este prea mare atunci când în joc este salvarea de vieţi omeneşti”.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button