Expres

Româncă găsită înghețată în zăpadă

Româncă găsită înghețată în zăpadă
Cristiana Gugu, 50 de ani, locuia de ceva vreme în ferma Oasis della Cocchiola, din munții Apenini, unde creștea câini de rasă. Trupul româncei a fost găsit pe o potecă izolată, la cinci kilometri de Badia Tedalda, comuna în care trăia singură cu animalele ei, într-o cabană de lemn izolată.

Potrivit anchetei solicitate de procuror, femeia a făcut infarct, aproape sigur cauzat de temperaturile scăzute.

În zona în care ea locuiește, duminică și luni au fost cele mai puternice furtuni de zăpadă din Italia, iar Cristiana a fost văzută ultima oară în viață luni, scrie Corriere Fiorentino.
Românca își dedicase viața, după un trecut dificil, creșterii câinilor ciobănești mioritici, exemplare de dimensiuni mari și robuste, folosite pentru paza animalelor, foarte loiale. Trăia de câțiva ani în Italia, într-o cabană de lemn izolată.
Cristiana a fost văzută ultima oară luni, când urcându-se într-un autobuz a mers să facă cumpărăturile, nu doar pentru ea, ci și pentru animalele ei, opt câini adulți și trei cățeluși.

La întoarcere, câțiva martori au văzut-o coborând din autobuz la Svolta del Podere, locul unde oprește autobuzul, iar de acolo avea de mers pe jos până la cabana ei.

A fost surprinsă de furtuna de zăpadă

Pe drum, conform traseului refăcut deja de anchetatori, stabilindu-se inclusiv intervalul orar, românca a fost surprinsă de furtuna de zăpadă care a afectat zona prin depunerea unui strat de un metru. Mergând pe jos, nu a putut ajunge acasă și a făcut infarct, cauzat probabil de frigul intens și de oboseala mersului prin zăpadă,
Corpul ei a fost găsit abia marți dimineața, înghețat în mijlocul potecii. Au murit și cei trei câini care au urmat-o în zăpadă.

Alarma fusese dată de mama Cristianei, care nu a mai putut lua legătura cu ea.

Polițiștii și mai mulți voluntari au plecat în căutarea ei și când au găsit-o, alături erau încă pungile de cumpărături pe care le aducea de la Sansepolcro.
Autoritățile locale au anunțat că familia din România va veni să ridice acum corpul Cristianei, care va fi înmormântată în țară. Câinii ei găsiți în viață la ferma unde locuia au fost preluați de voluntari.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Motorasul, bata-l vina. Ca doar nu era bucuresteanca sa mearga in slapi si sa degere de frig. Traia de ani acolo, furtuna erau de cu o zi inainte, deci a plecat echipata corespunzator.

Back to top button