Expres

Revoltă a părinților care au copii de grădiniță la Sânpetru / Mutați cu forța într-o ruină

Revoltă a părinților care au copii de grădiniță la Sânpetru / Mutați cu forța într-o ruină

Aceștia refuză să își trimită prichindeii la activitățile pentru că au fost mutați în Casa de Cultură. În clădirea improprie, chiar periculoasă pentru ei, fără dotări și fără pază, au început anul școlar copiii de grupa mijlocie și mare. Părinții nu au aflat de mutare decât la sfârșitul săptămânii trecute. Iar când au văzut unde va funcționa grădinița, mulți dintre ei și-au ținut copiii acasă.
Situația ne-a fost sesizată de o cititoare myTEX.ro, mama unui copil aflat în această situație, prin intermediul unui mesaj privat pe pagina de Facebook myTEX – Știri Online Brașov.
„Copiii de la grupa mare și mijlocie a Grădiniței cu program scurt din Sânpetru Brașov au fost dați afară din sediul de anul trecut și mutați cu forța (fără ca părinții să fie anunțați) la căminul cultural, o ruină plină de mucegai și igrasie total neconformă pentru acești copiii. Părinții sunt foarte revoltați. Nu își vor mai duce copiii la grădiniță până nu se găsește o soluție. Nici cu primarul, nici cu directorul nu se poate discuta, întrucât dau din umeri că a fost singura soluție pentru a face loc altor grupe. Sediul era la grădinița cu program normal. Sunt 50 de copii mutați la casa de cultură. Încercăm să discutăm cu directorul (nota red.: Daniel Petrule, directorul Şcolii Gimnaziale Sânpetru, de care aparține și grădinița), dar ne lovim de un perete care dă din umeri că atât s-a putut”, ne-a spus cititoarea.
Echipa TVR a filmat în curtea grădiniței improvizate cabluri electrice la care copiii puteau ajunge ușor. Mai mult, poarta era deschisă. La fel și ușa clădirii. Oricine putea intra acolo. Și chiar s-a întâmplat. Mai multe persoane au intrat în grădiniță și au folosit toaleta copiilor.
Erau aici, în colț, la magazin, serveau băuturi alcoolice. Efectiv au lăsat căruța cu calul la poartă și au intrat și au făcut nevoile la toaletă”, au spus revoltați câțiva părinți. „Scările (n.r. – din casa de cultură) nu sunt adecvate pentru copii. Nu au balustradă. Sunt făcute din parchet, foarte alunecoase. Deja în prima zi au căzut doi copii”, au continuat aceștia.
Din imaginile TVR, spațiul în care acum copiii sunt primiți pare asemenea unei săli de grădiniță, cu mobilierul și decorul adecvate. „Nu e adecvat din cauza acelei oglinzi imense (amplasate pe podea – nota red.). Prizele sunt foarte joase”, subliniază cititoarea noastră.

Cum s-a ajuns în această situație

Situația a fost creată de ritmul în care se dezvoltă comuna Sânpetru. În ultimii 15 ani, populația a crescut de la 5.000 la peste 20.000 de locuitori. Însă infrastructura, de orice fel, nu ține pasul cu expansiunea locativă și demografică. „Am avut 112 cereri de înscriere la programul prelungit, din care am soluționat doar 50. Am cerut aprobare la nivelul IȘJ. Ni s-a aprobat, dar ni s-a aprobat foarte târziu și a trebuit, de la 30 august, să găsim o variantă”, a explicat directorul școlii, Daniel Petrule, la TVR.
„Au fost mai multe spații (n.r. – luate în considerare), dar, din păcate, din diverse motive, nu am putut să încheiem un contract, astfel încât să putem să mutăm copiii în acele zone. În ultimă instanță am luat această decizie de a duce copiii la Căminul cultural, unde spațiul în care se desfășoară orele de curs este un spațiu renovat, în totalitate, de curând”, a declarat Marian Arhire, primarul comunei Sânpetru, pentru aceeași sursă.
Edilul mai spune că are proiecte pentru construirea unei școli noi și chiar a unui campus școlar. Evident, proiecte care cer timp pentru punerea lor în practică. Pentru copiii de la grădiniță s-ar putea găsi o soluție abia la primăvară, când va fi reabilitată o veche clădire din comună.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button