Expres

Restaurant amendat de CJPC Brașov în urma sesizării făcute de un client

Restaurant amendat de CJPC Brașov în urma sesizării făcute de un client.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov  a desfășurat astăzi o acțiune de control la operatorul economic Oldpandamania SRL Brașov, care activează în domeniul alimentației publice, ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator.

În urma neregulilor constatate, compania a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei, stabilindu-se măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică, până la remedierea deficiențelor descoperite de echipa de comisari.

Dintre cele mai importante nereguli, CJPC Brașov a menționat:

  • Utilizarea unui spațiu de producție/preparare care nu era constituit cu anexe speciale pentru efectuarea operațiunilor asupra materiilor prime;
  • Folosirea unor ouă care prezentau, pe coajă, urme biologice (vectori de Salmonella), preparatelor culinare finite nefiindu-le asigurată securitatea;
  • Folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu ventilatoarele cu urme de grăsime solidificată și praf (aici fiind depozitate  materii prime, legume/fructe, preparate finite, semifabricate, acestea putând fi impurificate accidental);
  • Folosirea unor spații de depozitare pentru preparatele finite neigienizate, cu urme de praf și grăsime solidificată;
  • Utilizarea unor ustensile de bucătărie neigienizate, cu multiple depuneri negre, solidificate;
  • Depozitarea necorespunzătoare a  ingredientelor folosite;
  • Folosirea unor materii prime fară etichete cu elemente de identificare și caracterizare;
  • Nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor
  • Lipsa mențiunilor referitoare la materiile prime care provin din produse congelate, în lista meniu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Hopaaaa… În sfârșit vedem și o denumire de infractori la mytex.ro. Păi era și timpul. Toți borfașii făceau toate minunățiile dar aici nu li se spunea denumirea/numele. Nimeni nu le-o fi desenat ziaricilor că ei erau complici, chiar, prin faptul… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 luna în urmă

Complici sunt si cu latraul putinist caruia brosurica mytix pix ii gazduieste propaganda pro rusa si antivaccinista. Ca daca nu au ei curajul sa isi asume opiniile, se folosesc de delirurile prostaletului. Ca ne mai uitam si noi pe facebook… Citeşte mai mult »

1 luna în urmă

[…] Restaurant amendat de CJPC Brașov în urma sesizării făcute de un client […]

VAX POPULI
1 luna în urmă

Ai MAAAAARE dreptate Barbu Ghe. ! In sfarsit o denumire de infractori,ca de obicei totul e doar gen: “incendiu la un mall cunoscut”, “jaf la cea mai mare banca”, “bataie de joc la cel mai tare hotel din”,etc.Pe omul de… Citeşte mai mult »

Back to top button