Expres

„Restart la Viață”

„Restart la Viață”

În cinstea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, celebrate la nivel mondial în data de 3 decembrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brașov și Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață” au organizat la Centrul Cultural Reduta o expoziție de tablouri realizate de pacienți oncologici și totodată prezentarea unor machete în miniatură a unor clădiri celebre, realizate de un adult din sistemul de protecție al DGASPC Brașov.
Evenimentul este găzduit de Centrul Cultural „Reduta“ Brașov, în intervalul orar 12.00-20.00, intrarea fiind liberă, iar orice brașovean sau orice turist aflat în zonă este binevenit să admire creațiile realizate.
„Este datoria fiecăruia dintre noi să încercăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a aduce siguranță și sprijin persoanelor cu dizabilități. Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este una specială, mai ales pentru noi. Este un moment potrivit pentru a prezenta aceste creații deosebite. Pe de-o parte machetele, în miniatură, ale unor clădiri celebre, realizate de o persoană adultă din sistemul de protecție, iar pe de altă parte, aceste tablouri deosebite, pline de poveste“, a declarat Julieta Gîrbacea, director general al DGASPC Brașov.
„În cadrul grupului nostru de suport psihologic pentru paciente diagnosticate cu cancer, pictura pe numere devine o comoară de bucurie și terapie vindecătoare. Femeile frumoase din comunitatea noastră au descoperit în această formă de artă nu doar o modalitate de exprimare, ci și o cale profundă de vindecare emoțională. Fiecare pensulă atent manevrată a devenit o eliberare creativă și un pas către regăsirea echilibrului interior. Operele lor, pictate cu dăruire și încredere, sunt mărturii ale forței și rezilienței feminine în fața adversităților vieții. Ne bucurăm să aducem laolaltă aceste femei minunate și să le oferim un spațiu unde arta devine mijlocul prin care se pot sprijini reciproc. Am organizat o expoziție uluitoare pentru a împărtăși aceste opere de artă cu lumea și pentru a sublinia puterea terapeutică a procesului de pictură (pe numere) în cadrul grupului nostru. Îi așteptăm cu căldură pe toți cei dornici să descopere această formă unică de terapie de grup, unde fiecare femeie este o parte esențială a unei povești colective de curaj și speranță“, a precizat psh. Lidia Gabriela Soica, președinta Asociația pacienților cu boli cronice „Restart la viață“.

21.275 de persoane cu handicap în județul Brașov

Ziua de 3 decembrie marchează, la nivel mondial, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități și vizează promovarea unei mai bune înţelegeri a problemelor cu care se confruntă aceste persoane și susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora.
Ziua Persoanelor cu Dizabilități reprezintă, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de acestea, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate la nivelul comunităților.
În acest moment, în serviciile sociale rezidențiale ale DGASPC Brașov sunt găzduite 315 persoane cu dizabilități, din care 273 sunt adulți, iar 42 copii. De asemenea, DGASPC Brașov are în evidență 21.275 de persoane încadrate într-un gard de handicap, din care 19.440 adulți și 1.835 copii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button