Expres

Represalii față de Austria. Ce măsuri a luat rectorul Universității Transilvania

Represalii față de Austria. Ce măsuri a luat rectorul Universității Transilvania din Brașov, după respingerea intrării țării noastre în Schengen.

Prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov, anunță primele măsuri în urma blocării de către Austria a intrării României în spațiul Schengen. Acestea au la bază articolul 123 alin.1 și alin. 2 privind autonomia universitară și atributele conferite rectorului universității conform art.213 alin. 6 lit. a) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.
Represalii față de Austria. Astfel, rectorul Universității Transilvania din Braşov a decis:
_ Închiderea conturilor în lei și în valută pe care Universitatea Transilvania din Brașov le deține la băncile cu capital austriac. Sumele respective vor fi transferate în alte bănci comerciale, cu capital majoritar românesc, în condiții contractuale cel puțin la fel de avantajoase pentru universitate;
_- Alimentarea cu carburanți a autovehiculelor aflate în proprietatea Universității Transilvania din Brașov de la stațiile de alimentare aparținând societăților cu cel mai redus procentaj al capitalului austriac, semnatare ale acordului-cadru privind furnizarea de carburanți;
– Achiziționarea de către Universitatea Transilvania din Brașov a serviciilor de transport aerian pentru angajații şi studenții universității de la alte companii aeriene decât cele austriece. În condițiile în care există alte opțiuni conforme cu legislația în vigoare;
– Suspendarea întâlnirilor/discuțiilor conducerii Universității Transilvania din Brașov cu reprezentanți ai autorităților și firmelor din Austria.

„Până în momentul în care autoritățile acestui stat vor adopta o decizie corectă, obiectivă și în conformitate cu valorile democratice europene în privința intrării României în spațiul Schengen”.

Prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan

– Continuarea colaborărilor cu instituțiile de învățământ și cercetare din Austria, „în spiritul colegialității, al respectului reciproc, al promovării valorilor democratice și al libertății academice”.

Universitatea Transilvania din Brașov este cea mai mare și mai performantă universitate din Regiunea Centru. Aici studiază peste 20.000 de studenți din toate județele României și din alte 84 de țări ale lumii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Bravo! Bravo domnule Abrudan! Va felicit! Asteptam si alte institutii si societati comerciale sa ii ia exemplul! Daca ne-am putut mobiliza exemplar pentru ucrainieni, o putem face si pentru noi! Sunt banci care ofera conditii mult mai avantajoase decat cele… Citeşte mai mult »

Back to top button