Expres

Recepție finală pentru un drum județean modernizat

Recepție finală pentru un drum județean modernizat. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a participat marţi la procedura de recepţie a lucrărilor de modernizare a DJ 102G (care leagă Victoria de Mănăstirea Sâmbăta, prin zona Viştea – Drăguş).

Oficialii judeţeni – Adrian Veștea fiind însoțit de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban – şi membrii comisiei de recepţie au verificat modul în care firma constructoare, SC Geiger Braşov SRL, s-a achitat de obligaţiile contractuale şi a modernizat acest drum situat pe teritoriul administrativ al oraşului Victoria şi al comunelor Ucea, Viştea, Drăguş şi Sâmbăta de Sus.
Lucrările s-au încheiat la sfârşitul anului 2022, iar marţi, în urma constatărilor din teren, comisia a semnat şi procesul-verbal de recepţie la terminarea acestora.

Deschide calea spre turism durabil și ecologic

Recepție finală pentru un drum județean modernizat. Refacerea DJ 102 G, cu o lungime de 9,9 km, a inclus modernizarea întregii structuri rutiere, plecând de la fundaţie şi până la aşternerea asfaltului, dar şi construirea a două poduri noi, reabilitarea şi modernizarea tuturor podeţelor de pe traseu, realizarea marcajelor şi semnalizărilor rutiere. Pentru ca drumul să fie adus la parametrii tehnici stabiliţi de legislaţie, au fost necesare exproprieri pe anumite suprafeţe de teren.

În cadrul proiectului, tronsonul 1 în lungime de 900 de metri, situat între Victoria – Viştişoara a fost refăcut utilizându-se fonduri din bugetul propriu al judeţului Braşov, iar tronsonul 2 (cu o lungime de 9 km) a fost finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală – Etapa I.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 36.934.340 lei (inclusiv TVA), din care primul tronson a costat 2.175.487 lei, în timp ce lucrările la cel de-al doilea tronson au totalizat 34.758.853 lei.

Preşedintele CJ a declarat că acest proiect a fost printre primele pentru care administraţia judeţeană a obţinut o finanţare prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în mandatul 2016-2020. „Drumul Judeţean 102G se prezintă acum în condiţii foarte bune, accesibilizând zona cuprinsă între Oraşul Victoria şi Staţiunea Climaterică Sâmbăta. Consider acest obiectiv de investiţii ca fiind unul dintre cele mai importante pe care le-am implementat până în prezent, având în vedere că deschide calea dezvoltării activităţilor de turism durabil şi ecologic în zona de la poalele Munţilor Făgăraş”, a explicat Veştea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button