Expres

Realitatea Plus, amendă de 10.000 de lei / CNA a somat postul Global News România

Realitatea Plus primește amendă de 10.000 de lei de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Întrunit în ședința publică din data de 23.04.2024, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice următoarele sancțiuni:


– amendă de 10.000 de lei postului Realitatea Plus pentru edițiile din 20, 21, 25 și 31.01.2024 ale emisiunii „Caravana România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru și în cadrul cărora au fost încălcate prevederile art. 47 alin. (3) și ale art. 66 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Printre afirmațiile moderatoarei : „Să vă fie rușine că mai asistați astăzi Ucraina ! Să vă fie rușine că trimiteți un om la Davos să vorbească numele nostru, al tuturor ! Eu, Alexandra Păcuraru, am spus că sunt una dintre românii care vor să rezilieze sprijinul pentru Ucraina. Nu este războiul nostru. Dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu ?” ;


– somație publică postului Global News România pentru nerespectarea dispozițiilor art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Starea de veghe” din 30.01.2024. Printre titlurile afișate pe ecran : „Avertismentele medicilor români se confirmă din nou : Vaccinul Covid poate produce crima perfectă, afectând diferite organe ale corpului, la perioade diferite de la injectare” ; „Ultimele studii scot la iveală legătura directă dintre vaccinul Covid și vasculita asociată cu anticorpi citoplasmatici antineurofilici (ANCA), care pot afecta mai multe organe”.

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat solicitarea Societății Române de Radiodifuziune de acordare a licenței audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice (internet) a serviciului de programe Radio 3 Net din București.

Articole asemănătoare

Biroul Informare și Relații Publice


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
25 zile în urmă

O instituție full de rahatei!

Melos Negros
Răspunde la  Ron
24 zile în urmă

O anexă johănnistă a SRI (CIA)

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare