Expres

RATBV, vedetă incontestabilă la Massif (video)

RATBV, vedetă incontestabilă la Massif. Chiar înainte ca festivalul să se încheie, concluzia participanților și nu numai a fost că Massif 2023 reprezintă un succes din toate punctele de vedere: atmosferă, muzică pentru toate gusturile, participare și, în special, mod de organizare. Totul a fost de apreciat. Mai ales accesul la festival, care a reprezentat o provocare.
Iar brașovenii și turiștii au ținut să sublinieze acest lucru, inclusiv prin comentariile postate pe pagina de Facebook a primăriei:
„Felicitări pentru organizare! Nu tu trafic, nu tu accidente, nu oameni beți cu mașinile, perfecto!”
„Am criticat când a fost de criticat, dar de data asta meritați aplauze! Sincer, totul țiplă!”
„Fabulos! Felicitări! Mult succes! La mulți ani!”
„Felicitări pentru organizare! Poliție la tot pasul, transportul de nota 10 și oameni faini!”
„Felicitări! Organizare de excepție!”
„Felicitări, totul a fost impecabil!”

„Nu am fost la festival, dar din comentarii am înțeles că oamenii văd în bine ce s-a întâmplat acolo și sunt multe comentarii pozitive. Fiind pe o pagină a unei administrații atacată (n.r. – atacate) din toate părțile, deduc că v-ați făcut treaba foarte bine. Felicitări!”
Și o jurnalistă TV de la Braşov, originară din Cluj, a transmis felicitări pentru organizarea transportului, mai ales din Poiană spre oraş, la încheierea fiecărei zile de distracţie.
„Vă spun sincer că aşa organizare nu am văzut nici la Cluj şi nici în Constanţa (am fost aproape în fiecare an la Untold şi Neversea)! Deşi sunt din Cluj şi îl iubesc, acolo a trebuit să merg pe jos acasă, dimineaţa, nu mi-a pus nimeni la botul calului flota de autobuze şi nici taxiuri nu am găsit disponibile. În Constanţa, deloc organizat transportul în comun, iar taxiurile te luau doar fără ceas şi cu preţuri extreme”, a scris jurnalista.

70 de autobuze au „roit”Pentru accesul spre Poiana Brașov, au fost două rute de autobuze: linia 100, din gară, care a avut o frecvență de 9 minute, și linia 20 din Livada Poștei, care în perioadele de vârf a avut o frecvență de maxim 5 minute. Adică la fiecare 4-5 minute un autobuz pleca spre Poiana Brașov.
Pentru cei care au ales varianta de acces dinspre Râșnov, aceștia au putut să își lase autoturismul la Park&ride-ul din oraș și de acolo au ajuns la festival cu linia special creată 130M. Transportul în comun din interiorul orașului, pe rutele principale, a funcționat până la ora 00:30, astfel că brașovenii au putut folosi autobuzul în locul autoturismelor, ceea ce a scăzut presiunea din centru.
La finalul concertelor, începând cu ora 00:00, au plecat din terminalul creat în parcarea mare din Poiană autobuzele care au asigurat coborârea participanților în Brașov sau Râșnov. Spre Râșnov, linia 130M a circulat până la park&ride-ul creat în zona de acces spre cetate. În Brașov participanții au fost transportați până în interiorul cartierelor. Astfel că până la ora 1:30 participanții au ajuns acasă sau la locurile de cazare din oraș.
Din punct de vedere logistic, au fost în total 70 de autobuze care au asigurau transportul celor care au participat la festivalul Massif sau a celor care au vizitat Poiana Brașov.
Sistemul de transport public a fost completat de taxiuri și mașinile de ridesharing (Uber și Bolt) pentru participanții la festival.

Transportul public testat și de primar

Planul de mobilitate al municipalității, prin care soluția principală de transport a fost cea asigurată de RATBV, și-a dovedit eficiența. Astfel, orașul, drumul de Poiană și stațiunea nu au fost blocate, iar cei care au vrut să participe la festival au putut să o facă în cele mai bune condiții.
„Din punct de vedere muzical, Massif a fost un succes. Dar și din punct de vedere logistic a reprezentat o provocare, de care ne-am achitat cu brio. Vreau să le mulțumesc partenerilor de la RATBV, operatorul regional de transport metropolitan pentru felul în care a reușit să gestioneze fluxurile de turiști. A fost un weekend în care peste miile de turiști care vin în mod normal la schi s-au suprapus cei aproape 12.000 de participanți zilnic la festival. Asta a însemnat un efort remarcabil, cu atât mai mult în perioada de final de program, de final de festival, când am avut aproape 70 de autobuze pregătite să preia participanții la festival și să-i ducă în Brașov în toate cartierele orașului.
Am dat dovadă că putem să facem astfel de evenimente și Massif – prima ediție nu va fi cu siguranță ultima. Ar trebui să fim cu toții mândri de felul în care Brașovul a arătat și s-a pregătit pentru acest eveniment. Mulțumesc, Brașov, mulțumesc, RATBV, mulțumesc tuturor partenerilor care au făcut acest lucru posibil”, a precizat primarul Allen Coliban.
Declarația a fost făcută la finalul celei de-a doua zile de festival, înainte de a se urca într-unul dintre autobuze.

Videoclip filmat din dronă

RATBV, vedetă incontestabilă la Massif. Pentru a ilustra modul în care RATBV a fost soluția de transport pentru și de la festival, Primăria Braşov a publicat și un videoclip. Acesta a fost realizat în prima seară a Massif şi prezintă o parte importantă din flota de transport în comun a Braşovului, pusă la dispoziţia celor care doreau să se întoarcă din Poiana Braşov în oraş.
În videoclip se poate vedea cum RATBV a pregătit zeci de autobuze care să preia participanții şi să îi transporte din staţiune spre Braşov, spre finalul primei zile de festival. Filmarea făcută din dronă surprinde atât flota pregătită să preia pasagerii, cât şi imagini din Poiana Braşov, de la scenele festivalului Massif.
În prima zi de festival, organizatorii au anunţat că au fost peste 11.000 de participanți, iar în a doua zi numărul persoanelor a depăşit 15.000. S-a circulat civilizat cu transportul în comun şi nimeni nu a fost nevoit să se înghesuie sau să aştepte foarte mult. Doar la anumite ore, brașovenii obișnuiți doar cu linia 20 au umplut câteva autobuze la urcarea spre Poiană. Aceștia au ignorat mașinile de pe linia 100M, Gară-Poiană, ce au avut stație provizorie în fața AJOFM, la câțiva metri de peronul liniei 20 din Livada Poștei.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 zile în urmă

[…] ediție Massif a fost un succes, potrivit organizatorilor. A adus în Poiana Brașov peste 100 de artiști români […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button