Expres

Proprietar somat să-și igienizeze terenul pe care a adunat tone de deșeuri, într-un cartier din Brașov

Proprietarul unui teren din cartierul Bartolomeu, din Brașov, a fost somat să-l igienizeze, în contextul în care a adunat tone de deșeuri.


„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale fac verificări permanente în Municipiul Brașov pentru a localiza zonele contaminate cu deșeuri. Conform informațiilor furnizate de lucrătorii structurii anterior menționată, în urma acestor acțiuni, a fost identificat în cartierul Bartolomeu, pe Șoseaua Cristianului, un imobil în care au fost acumulate tone de deșeuri din construcții, material lemnos, carton, etc..


Proprietarul în cauză, persoană juridică, a fost somat să igienizeze imobilul, conform prevederilor OUG nr.195/2005(R) privind protecția mediului.
Agentul economic s-a conformat în termenul acordat măsurilor dispuse de către polițiștii locali. Lucrările de salubrizare au fost realizate de-a lungul unei săptămâni,  operatorul de servicii de salubrizare evacuând o cantitate de 24 metri cubi deșeuri”, au informat reprezentanții Poliției Locale Brașov.


„Le punem în vedere, din nou, deținătorilor de imobile că au obligația de a–și îngriji proprietățile cu diligențele unor buni proprietari, sancțiunile prevăzute de legislație fiind destul de consistente. Reprezintă contravenție încălcarea prevederilor art. 94 alin. 1, lit. r) din OUG nr.. 195/2005 privind protecția mediului cu completările și modificările ulterioare și se sancționează conform art. 96 alin. 1, pct. 10, cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice”, au adăugat ei.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare