Expres

Procurorii susțin greva grefierilor de la Tribunalul Brașov / Ei s-ar putea ralia protestului

Procurorii susțin greva grefierilor de la Tribunalul Brașov / Ei s-ar putea ralia protestului

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au anunțat că susţin acţiunea de protest a grefierilor din instituţie, declanșată de miercuri, 12 decembrie, pentru o perioadă nedeterminată. Decizia a fost adoptată de Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, convocată la solicitarea unei treimi din numărul magistraților, special pentru a discuta despre protestul grefierilor.
Adunarea Generală susţine în integralitate protestul grefierilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. De asemenea, îşi exprimă îngrijorarea faţă de informaţiile vehiculate în spaţiul public privind emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se dispună amânarea pentru anul 2024 a plăţii drepturilor salariale de natură restantă stabilite prin hotărâri judecătoreşti, precum şi faţă de riscul de a nu fi prevăzute în bugetele parchetelor sumele necesare plăţii salariilor integrale, începândcu luna ianuarie 2024”, a transmis prim-procuror Adrian Radu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.
Totodadtă, procurorii au decis convocarea unei noi Adunări Generale, când, în funcţie de măsurile care vor fi luate de autorităţile competente raportat la revendicarile formulate, se va stabili oportunitatea adoptării unei poziţii mai ferme, inclusiv cu privire la desfăşurarea unor forme de protest.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button