Expres

Primul Bacalaureat cu evaluare computerizată

Primul Bacalaureat cu evaluare computerizată. Absolvenții de liceu vor susține probele scrise, după care lucrările lor vor fi scanate și încărcate pe o platformă și trimise spre corectură digitalizată.
Asta se va întâmpla de astăzi, când candidaţii înscrişi pentru sesiunea de toamnă încep probele scrise. Prima este cea la Limba şi literatura română. Joi, 17 august, este proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Proba la alegere a profilului şi specializării este programată pe 18 august, iar proba la Limba maternă (pentru candidații care au studiat în limbile minorităților naționale), pe 21 august. Primele rezultate vor fi afişate în 25 august, conform calendarului, până la ora 12:00, după care vor putea fi depuse şi contestaţii. Publicarea rezultatelor finale va avea loc în 29 august.
În judeţul Braşov, pentru sesiunea Bacalaureatului de toamnă sunt înscrişi 769 de candidaţi, care susţin una, două sau toate probele scrise. Conform metodologiei, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.

Primul Bacalaureat cu evaluare computerizată. Această sesiune este prima cu evaluare standardizată şi computerizată în toată ţara.
„Judeţele au primit, prin programul ROSE, scannere în număr suficient, un scanner calculat la o sală de examen, cu aproximativ 15 elevi în sală. Lucrările scanate sunt urcate într-o platformă dedicată, securizată, specifică, iar colegii evaluatori vor fi prezenţi într-un centru de evaluare – am propus Colegiul Nicolae Titulescu – unde, pe discipline, pe specificul fiecărui coleg, aceştia vor evalua lucrări repartizate de platformă. Vor fi eliminate multe erori: totalizarea punctelor pe borderourile individuale, atribuirea punctajului pe itemii de tip grilă etc”, a precizat prof. Ovidiu Tripşa, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Braşov, pentru Radio România Brașov FM.
Evaluarea standardizată a fost folosită, ca proiect-pilot, în judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, pentru examenele naţionale din 2022.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button