Expres

Primul avion comercial aterizat pe un aeroport privat din Harghita

Primul avion comercial aterizat pe un aeroport privat din Harghita. Este vorba de un Embraer EMB-120 Brasilia, al companiei maghiare Aeroexpress Regional, care a decolat de la Budapesta.

Potrivit BoardingPass, evenimentul a avut loc pe noul aeroport construit aproape de Remetea, în județul Harghita.

Din cauza faptului că pe acest nou aeroport nu există punct de trecere a frontierei, zborul a fost operat cu oprire pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca.

Primul avion comercial aterizat pe un aeroport privat din Harghita. La Remetea, zborul a fost așteptat de omul de afaceri Attila Balázs, cel ce deține aeroportul, grupul de firme Bayer Construct și o echipă de hochei, printre altele, și alți oficiali din regiune.

Conform afaceristului, Aeroexpress Regional ar urma să opereze începând de anul viitor zboruri regulate între Remetea și Budapesta.

Pe la începutul anului, cei de la Aeroexpress Regional își exprimau dorința de a opera zboruri regulate către Budapesta și de pe Aeroportul Brașov.

Foto: Szász Adorján via Székelyhon


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button