Expres

Primarul Coliban în cazul Cetățuia Brașovului

Primarul Coliban în cazul Cetățuia Brașovului

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat, ieri, sentința definitivă în speța Cetățuia Brașovului. Anume că proprietarul este Statul Român – DETALII, AICI

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a reacționat imediat, declarând: 

O decizie importantă pentru brașoveni: Cetățuia de pe Dealul Straja aparține Statului Român!

După ani întregi de procese, ÎCCJ s-a pronunțat astăzi. Soluția este definitivă și a mai rămas doar un pas, formal, pentru ca Brașovul să își primească înapoi Cetatea!

Miercuri voi trimite Guvernului României solicitarea de a transfera imobilul în patrimoniul Municipiului Brașov. Este important să intervenim cât mai repede pentru reabilitarea și redeschiderea acestui simbol al Brașovului!

Primarul Coliban în cazul Cetățuia Brașovului

Conform Wikipedia, Cetățuia de pe Strajă a fost o fortificație importantă de apărare, situată însă în afara Cetății Brașovului, cu scopul de a împiedica atacarea și mai ales bombardarea acesteia de pe înălțimile din jur. Cetățuia este situată la nord de Cetatea Brașovului (Centrul istoric al orașului), pe Dealul Straja (Dealul Cetății) între Brașovechi și Blumăna și este declarată monument istoric de importanță națională. Cetățuia de pe Strajă nu trebuie confundată cu Cetatea Brașovului, ansamblul fortificațiilor care înconjurau actualul centru istoric al orașului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] Primarul Coliban în cazul Cetățuia Brașovului […]

Barbu Gh.
10 luni în urmă

Cine e ăsta coliBan? Nu e ăla care voia să ne injecteze pe toți? Care iubește devianții și ciolovecii neonaziști?

10 luni în urmă

[…] anunțat ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizia definitivă de trecere a Cetății Brașovului de pe Dealul Straja din proprietatea Aro Palace SA în proprietatea publică a statului român. […]

Back to top button