Expres

Primarul Brașovului vorbește de 80 de kilometri de piste pentru biciclete care vor lega toate cartierele orașului / Licitație relansată pentru un prim traseu

Primarul Brașovului vorbește de 80 de kilometri de piste pentru biciclete.

Primăria Brașov a relansat licitația pentru amenajarea unei piste pentru biciclete menite să facă legătura între terminalul RAT de la Poienelor, B-dul Victoriei și pista din Centrul Civic, ajungând astfel să unească Cartierul Astra cu puncte importante din oraș: Gara, Centrul Civic și Centrul Istoric. Traseul va avea o lungime de 6 km și 3 puncte de închiriere/parcare pentru biciclete. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 12 milioane de lei.

Primarul Brașovului vorbește de 80 de kilometri de piste pentru biciclete

„Astăzi am relansat licitația pentru amenajarea primei piste de biciclete care face parte din strategia noastră de dezvoltare a mobilității velo, astfel încât brașovenii să aibă în apropierea locuinței sau locului de muncă o pistă pentru biciclete. Cumulat, vorbim de 80 de kilometri de piste care vor lega toate cartierele Brașovului. Aceasta este prima pistă amenajată conform standardelor care unește un cartier cu zonele de interes ale orașului, făcând din acest tip de transport unul care să răspundă nevoii de deplasare a brașovenilor. Săptămâna aceasta sperăm să dăm drumul și la cel de al doilea traseu, care unește cartierele Astra și Răcădău”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit BrașovCity.ro.

Investiția înseamnă amenajarea unei piste de biciclete pe partea carosabilă, delimitată de traficul rutier prin marcaj longitudinal și profile prefabricate din cauciuc, peste care pot trece, la nevoie, mașinile de intervenție. În zonele unde dimensiunea străzilor nu permite crearea culoarului exclusiv pentru biciclete, traficul se va desfășura în comun cu autovehiculele, pe partea carosabilă, unde se vor amenaja marcaje transversale vizibile, la distanță de maxim 25 metri, dublate de indicatoare rutiere.

Durata lucrărilor de amenajare și marcare a pistelor pentru biciclete este de maxim 6 luni; durata cât mai scurtă de execuție a lucrărilor este și un factor de evaluare în cadrul procedurii de achiziție.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, componenta tehnică 30 de puncte, iar durata de execuție a lucrărilor 30 puncte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Alex
2 luni în urmă

Iar a fumat coliban ierburi interzis prin lege?

Back to top button