Expres

Primăria Brașov iluminată în mov

Primăria Brașov iluminată în mov. Clădirea Primăriei Brașov este luminată în culoarea mov/purpuriu în această seară. Astfel, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – 3 decembrie.
Brașovul se alătură în acest mod celei de-a treia ediții a Purple Night Romania. Aceasta e o inițiativă a Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC) ce a luat naștere în 2020.

„În colaborare cu membri, parteneri, ambasade, instituții publice și alți actori interesați, se iluminează România în mov, culoarea oficială a acestei cauze”.

Reprezentanții Primăriei Brașov

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1992, pentru a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă această categorie de persoane.

„Marcarea acestei zile vizează şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării persoanelor cu dizabilități. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate”.

Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov marchează această zi internațională. Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi se concentrează pe accesul acestor persoane la dezvoltare incluzivă, echitabilă şi durabilă. Aşa se prevede în Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030, care se angajează să „nu lase pe nimeni în urmă”. Și recunoaşte dizabilitatea ca fiind o problemă esenţială, ce trebuie luată în considerare în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. E vorba de problemele specifice persoanelor cu dizabilităţi privind educaţia, creşterea şi ocuparea forţei de muncă, inegalitatea, accesibilitatea aşezărilor umane etc.
DGASPC participă la manifestarea cu tema ,,Dreptul de a fi dezinstituționalizat“, organizată de Consiliul de Monitorizare a implementării convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, în parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, Egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României. Evenimentul dedicat reușitelor privind procesul de dezinstituționalizare a persoanelor cu handicap ce va avea loc în 5 decembrie, la sediul Parlamentului.
În acest moment, în centrele și locuințele protejate aparținând DGASPC Brașov sunt instituționalizate 343 de persoane cu dizabilități. Sunt 278 adulți și 65 copii. DGASPC Brașov are în evidență 20.051 persoane cu dizabilități, din care 18.353 adulți și 1.698 copii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Pe naiba.
Au ales movul ca să știe toți că acolo este la putere plusereaua deviantă cea iubitoare de wax, leghebetei și racheți cjoloveci neonaziști.

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare