Expres

Primăria Brașov – detalii despre deszăpezirea din week-end

Primăria Brașov – detalii despre deszăpezirea din week-end.

68 de utilaje ale firmei Comprest au acționat pe străzile din municipiu și din Poiana Brașov, astfel încât să se circule în condiții bune. Lor li s-au adăugat 140 de lucrători (de la Comprest și firma Turism) care au asigurat serviciile de deszăpezire manuală a stațiilor RATBV. Dar și a trotuarelor din jurul unităților de învățământ, spitalelor, clădirilor publice, de lângă trecerile de pietoni, dar și a aleilor din parcuri. În paralel, angajații firmei care se ocupă de întreținerea zonelor verzi au intervenit și la îndepărtarea arborilor care au căzut pe domeniul public sau reprezentau un pericol.

Primăria Brașov – detalii despre deszăpezirea din week-end

Potrivit BrașovCity.ro, s-au utilizat aproximativ 1.200 de tone de material antiderapant. Stocul municipalității este acum de circa 3.500 de tone. Săptămânal se face reaprovizionarea cu material antiderapant.

Reprezentanții Primăriei le-au transmis brașovenilor că în sezonul rece autoturismele trebuie să fie echipate cu cauciucuri de iarnă. Înainte de a porni la drum, mașinile trebuie să curățate, pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invită pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun în locul autoturismelor proprii.

Conform prevederilor legale, persoanelor fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, cetățenii pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire

– etapa 1: arterele principale, unități medicale, unități de învățământ, instituții de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;

– etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;

– etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă (cartierul Șchei, str. CD Gherea etc), activitatea de deszăpezire se face în prima și a doua etapă.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Pentru deszăpezirea din sezonul 2022-2023 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje:
– 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor;

– 15 unimog-uri cu lamă și răspânditor;

– 2 tractoare cu lamă și răspânditor;

– 27 de tractorașe cu lamă și răspânditor;

– 11 utilaje de încărcare: încărcătoare frontale, buldo-excavatoare și buldozere.

Pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre (str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov). Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, care asigură eficiența până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sărea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseria mașinilor, cât și spațiile verzi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button