Expres

Primar PSD executat silit de bănci pentru o datorie uriașă

Primar PSD executat silit de bănci pentru o datorie uriașă. Primarul PSD din Buzău, Constantin Toma, a ajuns să fie executat silit de bănci din cauza datoriilor uriașe acumulate după ce firmele sale au intrat în faliment.

Primarul Buzăului datorează băncilor peste 17 milioane de euro, potrivit realitatea.net

Pentru recuperarea banilor, executorii unei bănci au scos la vânzare mai multe păduri pe care edilul le deține în zona muntoasă din județul său. Este vorba despre o parcelă de peste 20 de hectare, pe care executorii speră să obțină 120.400 de lei, care reprezintă prețul cotei edilului din terenul forestier, unde și soția deține jumătate. La vânzare a mai fost scoasă și o parcelă de peste 15 hectare de pădure, evaluată la 93.000 de lei.

Constantin Toma este cunoscut în județ pentru afacerile cu păduri. În 2004, a vândut 3 hectare de pădure cumpărate în 1998 către ECOFOREST SA. Tranzacția a ridicat mari semne de întrebare, întrucât firma era controlată de Dan Cuza, un apropiat al edilulului. Ulterior, a devenit directorul Urbis-Serv SRL, o firmă aflată în subordinea Consiliului Local Buzău.

După ce ECOFOREST SA a intrat în faliment, proprietatea cu o valoare inițială de 1,5 milioane de euro a fost executată pentru recuperarea datoriilor. Cumpărătorul în acest caz a fost AQUA SYSTEM PLUS SA, o altă companie controlată de Constantin Toma prin intermediul lui Bogdan Nistor, un fost angajat al GRUP ROMET. Prețul de achiziție a fost de 368.500 de euro.

Jurnaliștii de la Realitatea Plus au încercat să obțină un punct de vedere de la edil, însă acesta nu a fost disponibil întrucât se află în concediu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
9 luni în urmă

Nici pesedul nu mai e ce a fost.

Back to top button