Expres

Poziția MAI în privința Cetății Brașovului

Poziția MAI în privința Cetății Brașovului.

Ministerul de Interne a reacționat după ce primarul Brașovului, Allen Coliban, a susținut că Lucian Bode vrea să treacă Cetățuia în patrimoniul MAI (vezi AICI).

Poziția MAI în privința Cetății Brașovului. Astfel, într-un comunicat de presă, cei de la Ministerul de Interne au clarificat situația:

„Având în vedere articolele apărute în mass-media privind «preluarea abuzivă de MAI a Cetății Brașovului», Direcția Informare și Relații Publice a MAI face următoarele precizări:

Informațiile vehiculate în spațiul public sunt în totalitate false!

Printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a stabilit apartenența de drept a imobilului vizat la domeniul public al statului, prin Ministerul Finanțelor.

Astfel, în urma unei solicitări a Ministerului Finanțelor care a fost adresată tuturor ministerelor, instituția noastră a transmis intenția și interesul de a prelua în administrare imobilul cu menținerea uzului și interesului public național al acestuia.

De asemenea, inclusiv Ministerul Educației și-a manifestat intenția de a prelua în administrare imobilul vizat.

Astfel, în funcție de analiza și decizia ce va fi luată la nivelul Guvernului în ceea ce privește instituția care va prelua în administrare imobilul, se pot derula procedurile legale în vederea materializării acestui demers, proceduri care implică promovarea unei hotărâri a Guvernului cu parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Codul administrativ.

Așadar, la acest moment, MAI nu a efectuat nici un demers legislativ în ceea ce privește preluarea imobilului.

În concluzie, nu poate fi vorba de o preluare forțată din partea Ministerului Afacerilor Interne, demersul reprezentând materializarea unui răspuns la o solicitare legală și instituțională a Ministerului Finanțelor”.

Se știe, primarul Allen Coliban dorește ca Municipalitatea să ia în administrare Cetățuia, având o serie de planuri în acest sens – Detalii, AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
nemultumit
1 an în urmă

Derbedeii din guvern isi baga nasul in ceea ce ar trebui sa fie in patrimoniul local(Brasov).
Mai bine ar finanta (ca la ei sunt banii!) de exemplu,Spitalul Regional.Da’ acolo nu se pot face chermeze si orgii.
Niste nemernici!

1 an în urmă

[…] Altfel, răspunsul Ministerului de Interne în urma a ceea ce relatase edilul Brașovului în cazul Cetățuia îl puteți citi AICI. […]

Back to top button