Politic

Primarul Coliban susține că ministrul Bode vrea să ia Cetatea Brașovului la MAI

Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Brașovului la MAI. Asta susține primarul Allen Coliban. El i-a îndemnat pe brașoveni să semneze petiția prin care bunul de patrimoniu să revină în proprietatea Municipalității. Și „pentru a nu lăsa un hoț răzbunător să-și bată joc de Cetatea noastră”.

Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Brașovului la MAI. Iată ultima postare de pe Facebook a lui Allen Coliban:

„Primăria Municipiului Brașov, prin avocat, a recâștigat, în instanță, Cetatea Brașovului în domeniul public al Statului Român (într-un litigiu cu ARO și SIF). Un proces în care Statul Român, prin Guvernul României, NU s-a prezentat să își apere interesul. Decizia a devenit definitivă în noiembrie 2022.

Guvernul promisese, prin documente oficiale, că va transfera Cetatea în proprietatea Municipiului Brașov imediat ce hotărârea de instanță va rămâne definitivă. Iată însă că Ministerul Afacerilor Interne intră pe fir și vrea să își treacă în patrimoniul propriu Cetatea! Voci din MAI spun că este o ambiție personală a domnului Bode, motivată de războiul politic pe care îl duce cu toți cei care îi cerem demisia pentru furtul intelectual dovedit. Pe scurt, un abuz în serviciu.

Ce putem face pentru a nu lăsa un hoț răzbunător să-și bată joc de Cetatea noastră? Să strângem rândurile și să o apărăm, așa cum comunitatea a făcut-o de-a lungul secolelor, de fiecare dată când Cetatea a fost atacată. Ca simpli cetățeni, este important să semnăm în număr cât mai mare petiția – http://bit.ly/cetateabrasovului. Politicianul reacționează la presiunea publică, fiecare semnătură este echivalentul unei săgeți trase în apărarea Cetății.

Fac apel și la parlamentarii de Brașov, pentru a dovedi unitate pe acest subiect. Este urgentă interpelarea și chemarea în Parlament a Ministrului pe această temă, dar și lupta la nivel legislativ pentru finalizarea urgentă a transferului de proprietate a Cetății către Municipiul Brașov. Avem bani în buget pentru stoparea degradării zidurilor, există și fonduri nerambursabile pe care nu le putem folosi din motiv că nu avem Cetatea în proprietate, prin urmare avem nevoie de o rezolvare rapidă a acestei probleme.

Lucrurile nu vor rămâne așa. Este momentul să strângem rândurile și să ne recuperăm Cetatea”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 luna în urmă

[…] Ministerul de Interne a reacționat după ce primarul Brașovului, Allen Coliban, a susținut că Lucian Bode vrea să treacă Cetățuia în patrimoniul MAI (vezi AICI). […]

27 zile în urmă

[…] ministrul Lucian Bode ar vrea ca Cetățuia Brașovului să fie administrată de MAI – vezi AICI, primarul Allen Coliban a inițiat o petiție pentru ca imobilul de patrimoniu să revină în […]

Back to top button