Expres

Poştaşii braşoveni protestează: „Muncim ca idioţii, ne operăm de hernie de disc, boli de inimă, dar pe cine interesează?”

 

Nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de lucru, poştaşii braşoveni au ieşit în această dimineaţă în curtea unităţii de pe Bulevardul Gării, pentru a protesta, sperând că plângerile lor vor ajunge la urechile conducerii Poştei Române şi că vor fi luate în serios.

„Actuala conducere, în loc să aducă contracte, a pierdut contractul cu Gazul, încasare şi distribuire, a pierdut contractul cu Electrica, mă refer la Electrica judeţul Braşov, nu mai încasăm facturi de Electrica, mâine-poimâine s-ar putea să nu mai distribuim nici factura de Electrica, lucru care ne va afecta foarte mult”, a explicat unul dintre factorii poştali.

Poştaşii se plâng de condiţii de lucru inumane

De asemenea, oamenii s-au plâns de faptul că numărul angajaţilor a scăzut foarte mult şi că cei rămaşi au de acoperit un volum mare de muncă. „Cărăm 20 de kilograme, când ţinem locul unui coleg avem de cărat chiar 40 de kilograme. Ne distrugem coloana vertebrală”, a explicat o angajată a Poştei.

Conform protestatarilor, în urmă cu doi sau trei ani erau peste 140 de angajaţi la Braşov, iar acum sunt sub 100. „Muncim ca idioţii, ne operăm de hernie de disc, boli de inimă, dar pe cine interesează?”, a întrebat retoric unul dintre protestatari. „Lucrăm în această clădire degradată, cu mucegai, şoareci, igrasie, ceea ce ne îngreunează munca. Depăşim programul de lucru cu 3-4 ore pe zi şi nu suntem plătiţi pentru faptul că facem serviciul pentru colegii care plecaţi în concediu”, s-a plâns un alt angajat al Poştei Române.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de echipamentul oferit de Poştă şi că preferă să poarte haine cumpărate de ei, decât bocancii cu care le-ar fi „ruşine şi să dea la porci” sau hainele din materiale de proastă calitate şi „mănuşile de sudor”.

După 38 de ani de muncă la Poştă, salariu de 1.300 de lei

Concret, oamenii cer 200 de lei la salariu. „Vrem 200 de lei la salariu, pentru a ajunge la salariul minim din ianuarie 2017. Ei (n.r. cei din conducere) îşi dau prime de 200.000 de lei, pentru merite pe care nu le au, iar nouă spun că nu ne pot da 200 de lei la salariu, când noi suntem stâlpii, noi muncim cu adevărat”. Unul dintre participanţii la protest a precizat că, după 38 de ani de muncă la Poşta Română, ia un salariu de 1.300 de lei.
Oamenii au cerut şi să se facă angajări, pentru a reveni la un volum de muncă normal.

O parte din poştaşii care au protestat astăzi au făcut-o şi în vară, la Bucureşti… fără succes. „Total dezinteres din partea celor de la Bucureşti. Îşi bat joc!”, a declarat una dintre angajatele Poştei Române. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare