Expres

Polițistul brașovean Marian Godină: Timpul meu departe de Maria merită sacrificat pentru 5000 de lei pe lună?

  • godina_21.jpg
 

Aflat la ceas aniversar, împlinind 36 de ani, polițistul brașovean Marian Godină a publicat pe rețelele de socializare o postare în care își pune problema dacă merită să fie departe de soție și fiică, de sărbători (și în alte momente importante pentru familie), pentru a se afla la datorie, pe salariul său, de 5.000 de lei.

„(…) Îmi aduc aminte perfect ziua de 7 septembrie 2020, când îmi invitasem părinții la noi și pregăteam grătarul pentru a-mi sărbători ziua de naștere. Am fost sunat de un coleg care mi-a spus să ajung urgent în bază că avem misiune. Deși nu facem niciodată glume sau farse legate de astfel de lucruri, m-am schimbat rapid și am plecat, fiind aproape convins că voi ieși pe poartă și voi da de niște colegi care s-au gândit să-mi facă o surpriză. Nu erau. Am ajuns la bază și am plecat la o percheziție care a durat până seara. Când am ajuns acasă, era întuneric, toți erau mâncați și mă așteptau să tai tortul. Deși mi-a picat greu, știam că asta mi-e meseria și că se mai întâmplă și astfel de lucruri. Mă întreb totuși ce voi simți când se va întâmpla asta la ziua Mariei, când se va întâmpla asta în ajunul Crăciunului sau în alte momente importante. Merită oare? Dacă Maria îmi va reproșa că nu am fost suficient de mult lângă ea, ce îi voi spune? Că am făcut asta pentru ea, pentru un salariu de maxim 5000 de lei pe lună din care nu-i pot oferi mai nimic? În acest concediu mă voi gândi foarte bine dacă timpul meu departe de Maria merită sacrificat pentru 5000 de lei pe lună, dacă merită ca ele două să doarmă singure atât de multe nopți când eu sunt la serviciu. Și pentru ce? Iubirea față de profesia aleasă se mai și stinge, mai ales când prioritațille ți se schimbă. Peste toate astea, nimic prea bun nu se prefigurează. Avem un ministru de interne de toată jena, un somnoros bun la toate care nu face nimic și cu care mi-e rușine. Un președinte care are tupeul să țină discursuri în fața elevilor și să le vorbească despre educație, în timp ce ține în brațe numeroși impostori și hoți de diplome, mult mai scârboși decât orice hoț comun care fură din sărăcie și foame. Ăștia fură și se mândresc apoi cu furtișagurile, te privesc de sus cu doctoratele lor plagiate fără nicio jenă. Asta e țara în care trebuie să îți crești copilul, gândindu-te dacă e bine să-l educi cu bun simț și principii sănătoase într-un mediu în care se va lovi de nesimțire, descurcăreți, pile și relații. Să-l înveți șmecherie, să mintă, să fenteze și să se descurce? Nu-i nici asta o soluție. Așa că cel mai bine cred că e să-l pregătești pentru plecare, să crească respectat în altă țară, să fie apreciat după merit, nu după relații și pile scârboase, lua-v-ar dracu de împuțiți nemernici ce sunteți, că m-am și enervat scriind și gândindu-mă la voi, cei care aveți în minte numai cum să vă îmbogățiți de pe spatele oamenilor, cum să fiți aroganți și să vă etalați cu mândrie diplomele furate.
Dar nu oare mai bine facem cumva să emigrați voi?”, a scris polițistul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button