Expres

Polițiștii locali brașoveni au dat amenzi de peste 110.000 de lei în 7 zile / Situația mașinilor „ridicate”

Polițiștii locali brașoveni au dat amenzi de peste 110.000 de lei, în 7 zile.
Astfel, în perioada 8 – 14 ianuarie, polițiștii locali din Brașov au aplicat 392 sancțiuni contravenționale în cuantum de 117.985 lei. Dintre acestea, aproape jumătate au fost aplicate la sfârșitul săptămânii.


Totodată, polițiștii locali au legitimat 926 de persoane și au preluat și soluționat 226 de sesizări telefonice. Cele mai numeroase apeluri au fost referitoare la autoturismele parcate/staționate neregulamentar pe domeniul public, ocuparea locurilor de parcare de reședință, blocarea căilor de acces și tulburarea ordinii și liniștii publice.


Lucrătorii structurilor de ordine publică din cadrul instituției au aplicat, în perioada de referință, 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.975 lei.


„Pentru încălcarea prevederilor actelor normative care reglementează circulația pe drumurile publice, în perioada 08-14.01.2024, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au aplicat 236 de sancțiuni contravenționale, cu 586 puncte de penalizare, în cuantum de 81.010 lei. Aproape jumătate dintre acestea, respectiv 104 de sancțiuni în valoare de 38.310 lei, au făcut obiectul proceselor-verbale de constatare a contravențiilor încheiate cu ocazia activităților desfășurate în perioada 12-14.01.2024.


În perioada anterior menționată, conform prevederilor HCL nr. 928/2022 privind adoptarea unor măsuri de administrare a locurilor publice din Municipiul Brașov, precum și de stabilire și sancționare a unor fapte ce constituie contravenții,  au fost ridicate în vederea confiscării 21 de fire de flori.


De asemenea, conform prevederilor HCL nr. 395/2017*R de aprobare a Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Brașov, polițiștii locali au dispus ridicarea, în perioada de referință, a 94 de autoturisme staționate/oprite neregulamentar. Având în vedere faptul că 22 de conducători s-au prezentat la vehicul anterior inițierii operațiunii de ridicare a acestuia de către operatorul care asigură serviciul respectiv, aceștia au fost doar sancționați cu amendă și puncte penalizare, fără a mai achita taxele stipulate de actul normativ incident”, au detaliat reprezentanții Poliției Locale Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button