Expres

Poliția și penitenciarele ies în stradă

Poliția și penitenciarele ies în stradă

„Ne aflăm în fața celei mai mari crize economice și sociale din ultimele decenii. Poliția, penitenciarele și militarii rezerviști se alătură protestului din fața Guvernului României organizat de C.N.S. Cartel ALFA, în data de 20.10.2022, de la ora 11.30”, au anunțat cei de la fsanp.ro.

Polițiștii de penitenciare și polițiștii reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), respectiv Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) se alătură protestelor organizate de Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, în data de 20.10.2022, începând cu ora 11.30, în fața Guvernului României.

„România se află în fața celei mai mari crize”

„România se află în fața celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii. Aceasta se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenților politici. Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc. Rata inflaţiei a ajuns la două cifre. Prevestește: falimente în lanţ, creșterea șomajului și prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor. Vor fi efecte catastrofale asupra calității vieții profesionale și personale a angajaților instituțiilor de forță ale statului, dar și a lucrătorilor din mediul privat. Norma de hrană și norma de echipare ale angajaților din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creșteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflația. Lăsați la coada interesului politicienilor, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare supraviețuiesc, nu trăiesc”, au menționat cei de la FSANP într-un comunicat.

În continuare, sindicaliștii din Poliție i-au luat pe politicieni în vizor: „Politicienii se duelează în replici de suburbie în Parlament. Minimalizează solemnitatea celei dintâi instituții fundamentale a României, în loc să-și canalizeze energia către găsirea unor soluții care să îndrepte țara în direcția opusă falimentului . Acesta bate în ușa românilor, sub privirile neputincioase ale acestora. Dialogul social dintre decidenții politici și organizațiile sindicale a devenit formal. Problemele din poliție, armată și penitenciare sufocă progresul și eficiența acestor instituții”.

Poliția și penitenciarele ies în stradă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Huoooo…. La muncă cu putorile!!!
Nu le convine, marș în sectorul privat, să vadă cum se cîștigă banii!!!

Back to top button