Expres

Piețele Dacia, Astra și Star vor fi modernizate

Piețele Dacia, Astra și Star vor fi modernizate, conform Primăriei Brașov.
Municipalitatea brașoveană a demarat un program de modernizare a piețelor. Primele care au intrat în programul de modernizare sunt piețele Dacia, Astra și Star. În fapt, s-a început partea de documentație.

„Am început procesul de modernizare a piețelor agroalimentare din municipiul Brașov. Ne dorim ca din ce în ce mai mulți brașoveni să achiziționeze produse de la producătorii locali, în piețele din Brașov. De aceea, considerăm că ele trebuie modernizate, actualizate, aduse la standardul zilelor noastre, astfel încât produsele să se poată păstra în cele mai bune condiții. În acest sens, am început primele documentații pentru Piața Dacia, pentru Piața Star și pentru Piața Astra”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

În luna iunie, Consiliul Local a adoptat un nou regulament privind organizarea comerţului în pieţele publice ale municipiului.
Obiectivul final este ca tot mai mulți brașoveni să își achiziționeze legumele, fructele, produsele agro-alimentare direct de la producători, conform reprezentanților Primăriei.

Cum vor fi reamenajate piețele

Toate tarabele din aceste piețe vor fi incluse într-o construcție închisă. Se va asigura un confort optim pentru clienți și producători, dar și o păstrare mai bună a legumelor și fructelor. Vor fi separate fluxurile de cumpărători de fluxurile de aprovizionare, pentru a nu mai exista suprapuneri. Vor fi create spații anexă. Acestea vor fi amenajate pentru organizarea de târguri, zile ale recoltei și expoziții cu vânzare pentru produsele agricole și agroalimentare.

Vor exista și spații pentru măcelării, magazine cu produse de panificație, magazine alimentare. Unul dintre criteriile de selecție va fi dacă își vând propriile produse sau sunt doar distribuitori de produse alimentare.

Cel mai avansat proiect este cel de modernizare a Pieței Dacia. Pe lângă certificatul de urbanism, există și expertiza geotehnică și topografică. Se lucrează la documentația necesară achiziționării serviciilor de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). Conform estimărilor Serviciului de Administrare Piețe, în primele luni ale anului următor va putea fi lansată licitația pentru proiectare și execuție.

În cazul piețelor Astra și Star, în această perioadă se lucrează la pregătirea documentațiilor de achiziție pentru realizarea studiilor geotehnice și topografice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Diana
1 an în urmă

Daca vor fi constructii supraetajate – pe “sistem mall” – mai bine nu le “modernizeaza”; cei care prefera pietele agroalimentare evita, de regula, “mall-urile”. Zic si io

Back to top button