Expres

Peste 60% dintre părinți își susțin financiar copiii majori

Peste 60% dintre părinți își susțin financiar copiii majori

Potrivit unui sondaj recent realizat de Pew Research, tot mai mulți tineri adulți locuiesc cu părinții lor și se bazează pe ei pentru sprijin financiar. Aproximativ 59% dintre părinți au declarat că le-au oferit copiilor lor adulți ajutor financiar în ultimul an.

Majoritatea tinerilor adulți care locuiesc cu un părinte (64%) spun că acest aranjament a avut un impact pozitiv asupra situației lor financiare personale”, continuă sondajul.

Aproximativ 55% spun că impactul asupra relației cu părinții lor a fost pozitiv.
Mulți tineri adulți își ajută, de asemenea, părinții cu facturile și alte cheltuieli în timp ce locuiesc acasă, 65% dintre ei ajutându-i la plata „cheltuielilor casnice, cum ar fi alimentele sau facturile la utilități”, în timp ce 46% îi ajută cu plata chiriei sau a ipotecii.
Wall Street Journal a intervievat experți în finanțe personale, mulți dintre ei spunând că persoanelor mai tinere „le ia mai mult timp să atingă multe etape de referință pentru adulți”, ceea ce înseamnă că îi costă mai mult din partea părinților să îi susțină până când ating în cele din urmă aceste etape.

Această tranziție a devenit din ce în ce mai târzie, dintr-o mulțime de motive diferite. Acum este vârsta de 25, 30, 35, 40 de ani”, a declarat pentru The Journal Sarah Behr, fondatoarea Simplify Financial Planning din San Francisco.

Unii tineri adulți primesc o „alocație”, ceea ce înseamnă că primesc o sumă de bani de la părinții lor „cel puțin o dată pe an”, potrivit studiului. Sondajul realizat de Pew vine după un alt sondaj care a arătat că aproape jumătate dintre tinerii adulți spun că sunt „obsedați” de a fi bogați.
Sondajul, realizat de Qualtrics în numele Intuit Credit Karma în decembrie 2023, a constatat că 44% din generația Z și 46% din mileniali spun că sunt „obsedați de ideea de a fi bogați”, comparativ cu 27% din totalul americanilor.

Un număr similar de tineri adulți au declarat că se confruntă cu „dismorfia banilor”, pe care sondajul a descris-o ca fiind „o viziune distorsionată asupra propriilor finanțe care i-ar putea determina să ia decizii proaste”.
Date fiind condițiile economice care rămân incerte în 2024, sondajul a constatat, de asemenea, că 59% dintre mileniali și 48% dintre cei din Generația Z se simt în urmă cu obiectivele lor financiare.

Sursa Money.ro




Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare