Expres

Peste 50 de șoferi din Brașov au avut surpriză neplăcută, zilele trecute, la întoarcerea în locul unde își lăsaseră mașinile (galerie foto)

Peste 50 de șoferi din Brașov au avut surpriză neplăcută, zilele trecute, la întoarcerea în locul unde își lăsaseră mașinile… Autovehiculele fuseseră ridicate, deoarece erau parcate neregulamentar.

Polițiștii locali brașoveni au aplicat 485 sancțiuni contravenționale în cuantum de 175.455 lei, săptămâna trecută. Peste 35% dintre acestea, respectiv 171 de sancțiuni în cuantum de 66.470 lei, au fost aplicate în weekend. Totodată, polițiștii locali au legitimat 1.166 de persoane și au preluat și soluționat 246 de sesizări telefonice.

Cele mai multe apeluri rămân cele referitoare la autoturisme parcate/staționate neregulamentar pe domeniul public, ocuparea locurilor de parcare de reședință sau destinate persoanelor cu dizabilități, blocare acces și tulburarea liniștii publice. Polițiștii locali de la structurile de ordine publică au aplicat 267 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 106.800 lei.

„În conformitate cu HCL nr. 928/2022 privind adoptarea unor măsuri de administrare a locurilor publice din Municipiul Brașov, precum și de stabilire și sancționare a unor fapte ce constituie contravenții, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.650 lei și au fost ridicate în vederea confiscării peste 60 de kg de produse agroalimentare perisabile și 900 fire de flori”, se precizează în bilanț.

Lucrătorii din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au aplicat 218 de sancțiuni contravenționale, cu 519 puncte de penalizare, în cuantum de 68.655 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice, ale HCL nr. 152/2006(R) privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul public al Municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători și ale HCL nr. 468/2024 privind aprobarea regulamentului de protecţie a spaţiilor verzi, de organizare, dezvoltare şi întreţinere a acestora pe teritoriul Municipiului Braşov pentru aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reședință amenajate în Municipiul Brașov.

În perioada de referință, polițiștii locali au dispus ridicarea a 54 de autoturisme staționate/oprite neregulamentar. Alți 14 conducători auto, care s-au prezentat la vehicule anterior inițierii operațiunii de ridicare a acestora de către operatorul care asigură serviciul respectiv, au fost doar sancționați cu amendă și puncte penalizare, fără a mai achita taxele stipulate în actul normativ incident.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare