Expres

BAC 2024. 14% dintre liceenii brașoveni au absentat de la simulare

BAC 2024. 14% dintre liceenii brașoveni au absentat de la simulare

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, 3.183 de elevi din județul Brașov sunt înscriși în anul școlar curent în clasa a XII – cursuri de zi și 575 în clasa a XIII-a – cursuri serale sau cu frecvență redusă și pot participa la simularea examenului național de bacalaureat.

Azi s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română la care au fost prezenți 3.230 de elevi, reprezentând un procentaj de aproape 86%, marea lor majoritate fiind înscriși în clasa a XII-a, învățământ de zi.

„Și anul acesta se constată un interes mai ridicat pentru aceste simulări în rândul viitorilor absolvenți de clasa XIII-a (seral sau frecvență redusă) față de anii anteriori. Aproape 20% dintre elevii înscriși în clasa a XIII-a au participat astăzi la prima probă a simulării”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.

Elevii claselor terminale de liceu susțin probele scrise pentru simularea examenului de bacalaureat în unitățile școlare unde sunt înmatriculați, astfel, în toate cele 41 de unități școlare liceale din județul Brașov sunt organizate centre de examen.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, respectând o programă școlară ușor diminuată, având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.

Marți, 5 martie este programată proba Ec), proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Miercuri, 6 martie elevi claselor terminale de liceu vor susține proba Ed), la alegere a profilului și specializării, urmând ca joi, 7 martie, elevii care au studiat în limbile minorităților naționale să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă, Eb).

Rezultatele în urma acestor probe scrise vor fi comunicate participanților la simulare până în data de 15 martie.

Noutatea acestui an, pentru toate examenele naționale, o reprezintă utilizarea platformei informatice pentru evaluarea digitalizată a lucrărilor. Lucrările scrise sunt scanate în sălile de examen, pe măsură ce candidații finalizează redactarea acestora, după care sunt încărcate în aplicația informatică dedicată. Ulterior, acestea sunt distribuite aleatoriu, la nivel național, profesorilor înscriși în platformă.

Și la această simulare, evaluarea lucrărilor va putea fi realizată din orice loc, cu conexiune stabilă la internet – centru de evaluare, școală sau chiar de acasă.

La sesiunea propriu-zisă, din vară, profesorii vor evalua lucrările, prin intermediul aceleiași platforme, în centre organizate în unități școlare, sub atenta supraveghere metodologică și tehnică a Comisiei Județene.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare