Expres

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2024. Cu cât se vor majora…

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024, iar premierul Marcel Ciolacu a anunţat că toate pensiile din România vor creşte cu 13,8%.

„La 1 ianuarie, toate pensiile se măresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare cu 1 ianuarie. La anul, conform legii, vom avea o indexare de 13,8%. Este indicele de inflație pe anul trecut. Știți foarte bine că data trecută coaliția a hotărât, când era prim-ministru dl. Nicolae Ciucă, pentru că inflația în anul curent era mult mai mare, am hotărât să aplicăm același lucru. Prin două componente, printr-un one off și astfel am putut, constituțional, să mărim pensiile mai mici și să aplicăm indicele de inflație, atunci am făcut o medie de 12,5 parcă, indicele era aproape 15, dar ne-am încadrat, totuși, în aproape 15 la sută”, a precizat Ciolacu, care a adăugat: „Eu cred că până la sfârşitul lunii noiembrie o să trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechităţi. O lege a pensiilor nu se poate pune în aplicare instant. Trebuie făcut noul soft pe baza legii. Legea va merge în Parlamentul României pentru că acolo se legiferează (…) Închiderea inechităților – acest principiu cred că e un principiu de bază. În primul și în primul rând vor crește pensiile mici”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
8 luni în urmă

“Intai si intai vor creste pensiile mici” zice neica nimeni ala… Si ne mai miram ca pleaca tineretul care incotro! Pai si de asta pleaca! Adica tai frunze la caini vreo 20 de ani si iei pensie cat unul care… Citeşte mai mult »

Back to top button