Expres

Patru șaguniști, câștigătorii unui concurs organizat de NASA

Patru șaguniști, câștigătorii unui concurs organizat de NASA
Elevi de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov au reușit din nou să se remarce pe plan internațional, numărându-se printre câștigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de dezvoltare aerospațială din lume. Ca urmare a acestei performanțe, echipa de proiect a ajuns la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială (ISDC), organizată de NASA și National Space Society (NSS), la Los Angeles, SUA, în perioada 23-26 mai 2024, pentru a prezenta proiectul LIFEBOAT, scrie news.ro.

Recunoscut pentru importanţa globală, concursul atrage anual zeci de mii de elevi din întreaga lume. Participanţii sunt provocaţi să proiecteze habitate spaţiale, iar câştigătorii sunt selectaţi pentru a-şi reprezenta ţările şi şcolile în faţa unei audienţe compuse din cercetători de renume, astronauţi, antreprenori şi experţi de top în domeniul aerospaţial.
Echipa Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov a impresionat nu doar juriul cu proiectul său inovator și bine fundamentat, ci și aprecierea companiei Total Energies Marketing Romania care a susținut financiar deplasarea elevilor pentru a se alătura elitei mondiale din domeniu la evenimentul de la Los Angeles.

Suntem extrem de mândri să îi putem susține pe acești tineri talentați care ne reprezintă țara la un nivel atât de înalt. Proiectul lor reflectă creativitate și inovație și suntem convinși că au impresionat la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială,” a declarat Didier Grimault, General Manager, Total Energies Marketing Romania.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button