Expres

Patru români, condamnați la închisoare pentru clonare de carduri

 

O grupare infracțională constituită din patru cetățeni români a fost arestată de Poliția din Noua Zeelandă și condamnată la închisoare pentru clonare de carduri, informează presa neozeelandeză. Cei patru români preluau datele bancare pentru noile carduri dintr-o țară, dar nu fraudau conturile victimelor decât în momentul în care ajungeau într-un alt stat, pe teritoriul respectiv folosind mereu carduri clonate într-o altă parte. Prin această metodă aceștia deveneau greu de localizat pentru autorități. O serie de tranzacții suspicioase și descoperirea unor dispozitive de clonare de carduri a condus însă la filarea acestora din partea Poliției din orașul Auckland, din Noua Zeelandă. Se presupune că cei patru ar fi retras de la bancomate din întreaga lume peste 90.000 de euro.
Poliția neozeelandeză i-a arestat pe doi dintre aceștia în timp ce încercau să folosească carduri false. Poliția a confiscat aproximativ 75 de dispozitive folosite de infractori la comiterea fraudelor. Românii au pledat vinovați în fața acuzațiilor, fiecare dintre aceștia primind condamnări de câte doi ani de închisoare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button