Expres

Părintele Iulian Prodromitul din Sfântul Munte Athos a trecut la cele veșnice

Părintele Iulian Prodromitul din Sfântul Munte Athos a trecut la cele veșnice. Marele duhovnic a trecut la cele veșnice vineri, 10 martie. Acesta avea 97 de ani, scrie basilica.ro.

Anunțul a fost făcut vineri după-amiază de Schitul românesc Prodromu pe pagina de facebook.

Astăzi 10 martie 2023, Părintele Iulian Prodromitul a trecut la Domnul. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa! Înmormântarea va avea loc mâine la ora 14.30”, a mai anunțat schitul.

Părintele Iulian a viețuit în Schitul Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Mulți monahi români, dar nu numai, cât și mireni care ajungeau în Athos, își găseau în părintele Iulian de la Prodromu duhovnicul plin de dragoste, de care are nevoie orice suflet mergător spre Împărăție.

Părintele Iulian Prodromitul din Sfântul Munte Athos a trecut la cele veșnice. Ioan Lazăr, cum se numea înainte de a deveni ieromonahul Iulian, părintele s-a născut la data de 8 ianuarie 1926, în localitatea Vorona, județul Botoșani. Părinții săi, Ilie și Elisabeta, oameni simpli și credincioși, nu l-au împiedicat pe tânărul Ioan să îmbrățișeze viața monahală.

Astfel, în anul 1946, la numai 20 de ani, el va fi închinoviat la Mănăstirea Sihăstria, județul Neamț. În anul 1950, el va termina armata, lucru obligatoriu la acea vreme.

Petrecând zece ani, în rugăciune și ascultare, în anul 1956, Domnul l-a învrednicit de a fi hirotonit diacon, iar mai apoi, preot.

Părintele Iulian Prodromitul din Sfântul Munte Athos a trecut la cele veșnice. În anul 1977, împlinind vârsta de 50 de ani, părintele Iulian de la Sihăstria vine în Sfântul Munte Athos, loc unde va și rămâne. Viețuiește vreme de patru ani la Schitul Lacu. Abia în anul 1981, el ajunge la Schitul Prodromu, unde este pus duhovnic.

Foto credit: Schitul Românesc Prodromu – Sfântul Munte Athos


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button