Opt alimente sănătoase din dieta experților în nutriție
Opt alimente sănătoase din dieta experților în nutriție
Teoria despre o dietă sănătoasă este inepuizabilă, însă cu practica stăm mai greu. Iată, deci, opt alimente pe care experții în nutriție le folosesc pe post de gustări și care pot fi extrem de benefice pentru oricine:
Untul de migdale îți dă un boost de energie după sport sau după o zi epuizantă și, deși poate să pară o bombă calorică, are extrem de multe beneficii (evident, în cantități rezonabile).
Migdalele sunt un bun aliat în fața riscului de boli cardiovasculare, potrivit acasa.ro.
Strugurii congelați sunt un bun înlocuitor pentru înghețată atunci când te “lovește” pofta aceea nebună (de obicei la ore nepotrivite).
Sardinele sunt bogate în acizi grași omega-3 și sănătate curată pentru inimă.
Iaurtul grecesc poate fi mâncat simplu sau combinat cu fructe de pădure, miere, migdale. Avantajul acestui iaurt este că e mai bogat în proteine și are un conținut mai mic de zaharuri decât iaurtul normal.
Parmezanul este mai bogat în calciu decât alte brânzeturi și poate fi presărat peste paste, salate și chiar în supe.
Merele sunt banale, însă nu ar trebui să lipsească din lista zilnică de gustări, spune Michael Kaplan, medic osteopat din New York. Sunt bogate în fibre și antioxidanți și previn cancerul de colon și de ficat.
Cerealele integrale ajută la scăderea colesterolului.Ouăle fierte au căpătat o reputație proastă, însă sunt sănătate curată.
Ouăle sunt bogate în nutrienți benefici pentru ochi, creier și păr; potrivit unui studiu, ele ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge și, prin urmare, scad riscul de atac cerebral sau de cord.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.