Expres

Om de afaceri cercetat pentru înșelăciune

Om de afaceri cercetat pentru înșelăciune.

Primăria Cluj-Napoca a început luni, demolarea unui bloc construit ilegal, în urma unei decizii a instanței. Deși primăria i-a informat de săptămâna trecută că va începe demolarea, unii locatari au refuzat să iasă din case. În blocul aflat încă la roşu, 35 de oameni au contract de proprietate. Mulți dintre ei au spus că au plătit ultimele economii pentru locuințe.

„L-am construit noi și l-am finisat, cu utilități. Eu l-am cumpărat cu bani luați din bancă, după care plătesc și acum, pentru fiica mea și pentru nepoțel”, a declarat unul dintre aceștia, potrivit Știrile PROTV.

După protestul locatarilor, în jurul prânzului, primăria a transmis că pune în executare o sentință judecătorească.

Noi suntem simpli executanți ai acestei sentințe, pe noi ne obligă instanța să facem acest lucru”, a declarat Iulia Preșa, șeful biroului de mass-media al Primăriei Cluj-Napoca. Instituția a transmis că pune la dispoziţia oamenilor centrele de cazare de zi.

Cererea de suspendare provizorie a demolării depusă de locatari a fost admisă câteva ore mai târziu de Judecătoria Cluj-Napoca, astfel că muncitorii au plecat.

Zeci de apartamente au fost vândute ilegal în blocul respectiv, iar mai multe familii încă locuiesc acolo, refuzând să-și părăsească locuințele pentru care au plătit.

Blocul a fost construit de omul de afaceri Traian Floarea Ianson, care și-a schimbat numele în Traian Onuc. În prezent, acesta este cercetat penal pentru înșelăciune. Prejudiciul se ridică la cinci milioane de euro.

Foto: Știri de Cluj


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button