Expres

Olimpia se deschide cu un carnaval pe gheață

Olimpia se deschide cu un carnaval pe gheață

Olimpia – Muzeul Sportului şi Turismului Montan, singurul muzeu de acest gen din ţară, se deschide după o lungă așteptare. Evenimentul are loc în 22 martie și inaugurarea se face într-un mod inedit. Copiii din şcolile braşovene sunt aşteptaţi, între orele 10.00 şi 12.00, la o petrecere costumată pe gheaţă, atunci când „Regele Iarnă cedează locul prinţesei Primăvară”.

Pentru a participa, e nevoie de înscriere, iar invitaţia este făcută în limbajul vremurilor de altădată.

Ne-am gândit că, până la urmă, scopul nostru pentru acest nou muzeu este în primul rând educaţia. O să avem activităţi şi în clădire, dar pentru noi este foarte important ce se întâmplă şi pe patinoarul de lângă Olimpia. Am avut şi noroc, pentru că prima zi de muzeu este ultima zi de patinat, ultima zi din sezonul începutului de an. Preluând un program folosit în 1896 la deschiderea Casei Reuniunii de Patinaj, l-am adaptat şi am propus şcolilor gimnaziale din Braşov, chiar din judeţul Braşov, să aducă copiii să participe la o petrecere costumată, ca să folosim expresia de atunci, la un carnaval cu tematică”, a declarat directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, Nicolae Pepene.

„Conducerea reuniunii de la Olimpia îi roagă pe toţi cei ce voiesc să ia parte la această petrecere să binevoiască a se înscrie în cărticica aflătoare la muzeu, adică la adresa de email marketing@brasovistorie.ro, indicând totodată şcoala, clasa şi numărul de copii. Deoarece succesul petrecerii costumate atârnă de participarea numeroasă, muzeul roagă copiii iubitori de patinat să binevoiască a lua parte în număr cât de mare”, se arată în invitație.

Evenimentul este dedicat elevilor școlilor gimnaziale din județul Brașov. Vom fi concursuri cu premii pentru cele mai inspirate costume, probe de îndemânare și echilibru pe gheață.

Participarea este gratuită, la fel și închirierea de patine, singura condiție fiind aceea de a fi costumat.

Proiectul noii secţii muzeale de la Olimpia este finanţat prin granturi norvegiene, în cadrul Programului RO-CULTURA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare