Expres

Oligarh rus găsit mort în celulă

Oligarh rus găsit mort în celulă.

Trupul neînsuflețit al lui Igor Shkurko, directorul general adjunct al companiei ruse de energie Yakuțskenergo, a fost descoperit, marți, într-o celulă a penitenciarului din Irkutk, un oraș-port din estul Siberiei, informează The Sun.

Șkurko avea 49 de ani și era închis din 30 martie, acuzat fiind de luare de mită de 5.000 de euro. El era căsătorit și avea doi copii.

Oligarh rus găsit mort în celulă. Autoritățile din Rusia nu au oferit detalii cu privire la modul în care a murit Igor Șkurko, însă au precizat că nu este vorba despre o crimă.
Potrivit datelor preliminare, nu au fost găsite semnele unei crime”, a anunțat serviciul de presă al Serviciului Federal de Penitenciare al Federației din Iacuția.

Șkurko a fost membru al partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin, însă a fost suspendat după acuzația de luare de mită. El a fost director general adjunct al companiei energetice Yakuțkenergo, care furnizează energie celei mai reci regiuni din lume, Yakutia (300.000 de locuitori).
Luna trecută, publicațiile Novaia Gazeta Europe și Transparency International Rusia au legat o serie de decese suspecte de o „schemă complexă de spălare a banilor” de care beneficiază familia unui director de top din domeniul gazelor și prietenii săi din serviciile de securitate ale lui Vladimir Putin și din armată.

Oligarh rus găsit mort în celulă. Decesul lui Șkurko reprezintă a 40-a moarte misterioasă a unui oligarh din Rusia, conform The Sun.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
John
5 luni în urmă

@ Barbu
Vaccinu’ , vaccinu’

Back to top button