Expres

Ocol silvic amendat de polițiști, în județul Brașov

Ocol silvic amendat de polițiști, în județul Brașov…

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat mai multe controale în județ pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în acest domeniu.

Astfel, la data de 27 iulie a.c., a fost efectuat un control pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale la un ocol silvic din județului Brașov, unde, în urma comparării stocurilor din SUMAL 2.0 cu stocurile fizice existente într-o platformă primară de colectare și depozitare a materialului lemnos, s-a constatat că unitatea deținea cantitatea de 20 mc material lemnos din speciile fag și carpen fără documente de proveniență legală.

Pentru cele constatate ocolul silvic a fost sancționat contravențional cu amendă de 7000 lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării cantității de 20 mc. material lemnos, în valoare de 4700 lei.

A fost verificat și un transportator de materiale lemnoase de pe raza județului Brașov, prin interogarea bazei de date informatizate SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu a respectat obligația legală de a se înregistra ca transportator profesionist în aplicație, evitând astfel introducerea fotografiilor cu mijlocul de transport încărcat și înregistrarea traseului parcurs de la locul de încărcare până la destinație.

La finalul verificărilor, transportatorul de material lemnos a fost sancționat contravențional conform prevederilor legii silvice și s-a dispus confiscarea valorică a cantității totale de 19,84 mc. material lemnos, în valoare de 4740 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button