Expres

O nouă taxă pentru români la spital / Pentru ce mai plătim asigurările de sănătate?

O nouă taxă pentru români la spital.

Aceasta este intenția Ministerului Sănătății. Pacienții care vor să fie tratați de un anumit medic la un spital de stat ar putea fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară.

„Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, în spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit Realitatea.net.

O nouă taxă pentru români la spital

Alexandru Rafila și-a continuat expunerea: „Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit”.

Și atunci mulți se întreabă de ce mai plătim asigurările de sănătate…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button