Expres

O firmă norvegiană lansează cuţitul „Mândra”, după un episod de supravieţuire filmat în Munţii Făgăraş

 
O firmă norvegiană, lider mondial în producţia de cuţite, a anunţat lansarea unui produs denumit „Mândra”, după ce în 2015, cuţitul a fost testat de expertul canadian în supravieţuire Les Stroud, pe când filma o emisiune în Munţii Făgăraş.
„Pentru a perfecționa designul acestui nou cuțit, am călătorit în sălbatica, îndepărtata și incredibil de frumoasa Românie, lucrând alături de Les Stroud în ultimul său episod Survivorman”, au explicat reprezentanţii companiei.
„Suntem extrem de mândri să prezentăm cel mai nou cuțit Les Stroud. De altfel, numele cuțitului chiar asta semnifică, mândrie, iar noul cuțit a fost numit după numele piscului pe care Les Stroud a fost găsit de echipele Salvamont în timpul filmării episodului din România”, a declarat Anders Haglund, director de marketing al companiei.
Producătorul norvegian a mai anunțat că noul cuțit va fi disponibil începând de la mijlocul lunii martie.
 
Supravieţuire în Munţii Făgăraş
Les Stroud (55 de ani), vedeta Discovery Channel, a filmat în Munţii Făgăraş în luna iunie a anului trecut, pregătind un episod al seriei „Survivorman”. El a stat câteva zile alături de salvamontiştii din Argeş, pentru a se familiariza cu zona şi ca să cunoască plantele comestibile, apoi a petrecut trei zile singur, în sălbăticie, în postura unei persoane care s-a rătăcit şi încearcă să supravieţuiască. El s-a filmat singur în cele trei zile, iar echipele de salvamont l-au căutat însoţite de câte un cameraman. Singura persoană care a știut poziția exactă a realizatorului canadian, pentru motive de securitate, a fost directorul Salvamontului Argeș, Ion Sănduloiu. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button