Expres

O brașoveancă – premiu important la Budapesta

O brașoveancă – premiu important la Budapesta.

Elise Wilk, care și-a început activitatea jurnalistică la Transilvania Expres, a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Selme Puls din Budapesta pentru piesa de teatru „Dispariții”. Piesa scrisă de brașoveancă a fost remarcată pentru abordarea artistică de înaltă calitate a unei teme sociale și istorice importante. 

O brașoveancă – premiu important la Budapesta

„Eu cred că trebuie să fim foarte, foarte conectați cu ceea ce se întâmplă în lume, cu ceea ce se întâmplă acum, cu problemele oamenilor de acum. Asta cu succesul depinde, dar faptul că am un background jurnalistic m-a ajutat foarte, foarte mult. Deși aparent scrisul pentru presă nu are foarte multe în comun cu scrisul pentru teatru, de fapt nu e chiar așa. Sunt foarte multe lucruri care se aseamănă”, a declarat Elise Wilk pentru Radio România Actualități – Brașov.

Piesele de teatru ale Elisei Wilk se bucură de succes în Europa, fiind traduse în mai multe limbi.

Cred că o piesă de teatru trebuie în primul rând să spună o poveste. Sunt interesată de un teatru viu, actual, despre aici și acum. Mă preocupă în mod special  în ce măsură  politicul influențează destinele individuale. În teatru, povestea va exista mereu. Se va schimba doar modul în care va fi spusă. Și pentru că toate poveștile s-au spus deja, ca dramaturg sunt mereu în căutare de noi structuri, de noi moduri de a povesti. Pentru mine, arhitectura unui text e foarte importantă și încerc să-mi construiesc piesele ca pe niște compoziții muzicale în care fiecare personaj are vocea sa distinctă”, a relatat scriitoarea pe site-ul său, elisewilk.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button